Mijn ervaringen met KOBO Plus

Hoewel ik fysieke boeken echt fantastisch vind en ze vooral heel mooi vind staan in de boekenkast, heb ik toch een lichte voorkeur voor ebooks. Het leest zo lekker gemakkelijk en je kunt jezelf in allerlei hoeken wurmen en toch lekker lezen. Heel erg fijn dus. Echter zijn ebooks in verhouding met fysieke boeken vaak redelijk prijzig, helaas. Vorig jaar kwam daar verandering in met een digitaal boekenabonnement van Bol.com en Kobo: Kobo Plus. Ik had een maand gratis en je leest vandaag mijn ervaring.

Ik weet het, ik weet het, ik loop hopeloos achter. Toen vorig jaar Kobo plus werd gelanceerd, trok het mijn interesse, maar tot twee maanden geleden had ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Ik had nog zoveel boeken liggen en ook mijn e-reader stond (staat overigens nog steeds) vol met pareltjes die nog gelezen moeten worden. Maar met onze vakantie naar Mexico in het verschiet vulde ik mijn e-reader met nog wat extra boeken (onder het mom van, straks heb ik niets meer om te lezen) en nam ik een kijkje bij Kobo plus. Daar stonden toen zoveel toffe titels tussen dat ik besloot ein-de-lijk mijn gratis maand te activeren. Yes, ik kon genoeg lezen in de zon!

Het aanbod
De belangrijkste reden dat ik niet eerder voor een abonnement was gegaan, was – naast dat ik nog genoeg te lezen had – dat het aanbod niet helemaal bij mij paste. De meeste boeken die ik op dat moment wilde lezen, stonden er gewoonweg niet op. Tegenwoordig is het assortiment redelijk uitgebreid en komen er ook maandelijks weer titels bij. Voor ieder genre staan er echt duizenden boeken in Kobo Plus, dus je zult je echt niet vervelen als je een abonnement hebt. Uitgeverijen kunnen verbonden worden met Kobo Plus en dat zorgt ervoor dat de nieuwste boeken al heel erg snel gelezen kunnen worden. Zo las ik op vakantie Allesbehalve oké van Laura Steven en Op de vlucht van Rachel Gibson en die boeken waren beiden net pas verschenen. Heel erg fijn!

Willekeurige tips om te lezen in Kobo Plus:

  • Everless – Sara Holland (en andere fantasy titels van Blossom Books)
  • De boeken van Abbi Glines
  • Hazelwoud – Melissa Albert (ik heb deze nog niet gelezen, maar hij schijnt tof te zijn)
  • De erotische romans van Hartwick Publishers (mocht je daarvan houden)

Via deze link kun je zien welke boeken allemaal recent zijn toegevoegd aan Kobo Plus

Hoe werkt het precies?
Toen ik mijn maand activeerde was ik vooral erg benieuwd hoe het allemaal zou werken. Ik kan je verklappen: het is heel erg simpel, haha! Het enige wat je hoeft te doen is op je e-reader in te loggen met je bol.com account, op Bol.com in te loggen met datzelfde account en de boeken die je wilt lezen aanklikken met ‘lezen met Kobo Plus’.  Vervolgens synchroniseer je je e-reader met wifi, en voilà, de boeken staan op je e-reader. Kind kan de was doen. Het is dus ontzettend simpel, maar ook heel erg makkelijk als je op vakantie bent en nieuwe boeken wilt downloaden.

Hiervoor kun je natuurlijk naar de internetpagina gaan van Bol.com, maar je kunt hier ook heel makkelijk de Kobo app van Bol.com voor gebruiken. Als je daar ook inlogt met je account en daarna je e-reader synchroniseert, lukt het ook. Heel gebruiksvriendelijk!

Aanrader?
Mijn maand met Kobo Plus is me goed bevallen en ik heb een aantal fijne (nieuwe) boeken kunnen lezen, maar alsnog vind ik het niet helemaal geschikt voor mij. Er staan nog teveel ongelezen boeken in mijn kast en op mijn e-reader waardoor ik te weinig van het abonnement gebruik zal maken. Het is wel een absolute aanrader als je niet zo’n enorme TBR hebt en het je niet heel veel uitmaakt welke titel je precies wilt lezen. Dan kun je zeker voor €9,95 per maand heel veel leesplezier ervaren!

Heb jij al kennisgemaakt met Kobo Plus? Wat vond je ervan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Om dezelfde reden als jou heb ik nog nooit het Kobo abonnement geprobeerd. Ik heb zelf nog zoveel mooie boeken in de kast staan. Die wil ik eerst allemaal lezen, misschien dat ik het dan een keertje ga overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.