Hard tegen hart – Karen Wijns

Een tijdje geleden stond er een oproepje op Facebook. Karen Wijns was op zoek naar bloggers/recensenten die haar boek Hard tegen hart wilden recenseren. De flaptekst klonk als een fijn, romantisch verhaal waar je waarschijnlijk niet al teveel over na hoeft te denken. Het klonk erg leuk en perfect voor op vakantie, dus ik besloot Karen een berichtje te sturen. Al snel ontving ik een digitaal exemplaar en ik las deze in Mexico. Vandaag lees je mijn recensie! 

Prins Victor van Tolosa kan zijn ogen niet geloven. De privédetective die hun beveiliging zal moderniseren, is de verdwenen prinses Katharina van Saval! Een blik is voldoende om het vuur van zijn passie aan te wakkeren.
Hij gooit al zijn charmes in de strijd, zonder het verhoopte resultaat. Naarmate de tijd verstrijkt, leert hij meer over Katharina en haar verleden. Om hun ontluikende liefde te redden, moet hij haar laatste mysteries ontrafelen: waarom is ze jaren geleden gevlucht? En voor wie?

Vanaf hun eerste ontmoeting weet Katharina dat Victor haar in moeilijkheden zal brengen. Koppig weigert ze haar vrijheid op het spel te zetten, zelfs niet voor een veel te aantrekkelijke man met smeulende, groene ogen.
Wanneer ze dichter naar elkaar toe groeien, wordt ze voor een hartverscheurende keuze geplaatst. Wat ze ook doet, op het einde wacht verdriet. Want het kwaad dat haar onverbiddelijk achtervolgt, zal pas stoppen als hij haar opnieuw in zijn klauwen heeft. En iedereen waar ze om geeft kan en zal tegen haar gebruikt worden…

O, wat heb ik genoten van de personages. Ze zijn beide erg sterk neergezet en vooral de chemie tussen Victor en Kat is echt heerlijk om over te lezen. Ze spelen goed op elkaar in en zijn qua karakter en humor heerlijk aan elkaar gewaagd. Het verhaal wordt verteld vanuit beide personages en de wisseling gebeurt heel onopvallend en subtiel, maar toch weet je elk moment wie er aan het woord is. Erg fijn!

Toen ik de flaptekst had gelezen verwachtte ik een beetje een soort sprookje dat zich afspeelt in een land hier ver vandaan en vooral behoorlijk lang geleden. Ik denk ook dat de auteur dit heeft proberen neer te zetten, maar die wereld kwam niet zo op mij over. Eerlijk gezegd vond ik de worldbuilding het slechtste gedeelte van het boek, want deze klopte gewoon helemaal niet. Op het ene moment lijkt het alsof je in een soort middeleeuws verhaal terecht bent gekomen met de kleine landjes en koningen en het andere moment lopen de personages met de nieuwste high tech spionage snufjes en hebben ze smartphones. Het is best wel jammer dat de wereld niet zo goed in elkaar zit, want anders was dit echt een hele fijne read geweest.

Hard tegen hart is echt een fijn verhaal waar je niet al te veel over na hoeft te denken en welke perfect is om bij het strand of langs het zwembad te lezen. De chemie tussen Victor en Kat maakt veel goed en laat je bijna de verkeerde details rondom de wereld in het verhaal vergeten.

Zou jij dit verhaal graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Hard tegen hart ♥ Auteur: Karen Wijns ♥ Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 307 ♥ ISBN: 9789463422857 ♥ Waardering: ***
Ik heb het ebook als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Karen! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.