Eens of altijd – J.A. Redmerski

Vorig jaar las ik Nu of nooit van J.A. Redmerski. Het begin vond ik erg tof, maar ik bleef uiteindelijk met gemengde gevoelens achter. Hoewel ik destijds een vervolg op het boek niet echt nodig vond, was ik toch wel heel erg benieuwd naar een tweede boek over Andrew en Camryn. Vandaag lees je mijn mening over Eens of altijd.

Vijf maanden geleden ontmoetten Camryn en Andrew elkaar, waarna ze samen op een roadtrip gingen en verliefd werden. Ze spraken toen af om altijd voluit te leven, en doen hun best zich aan dat voornemen te houden.
Na een tragische gebeurtenis dreigt Camryn te verdrinken in haar verdriet. Andrew besluit dat een nieuwe roadtrip haar misschien kan helpen alles achter zich te laten.
Geen van beiden hadden ze verwacht dat hun tweede roadtrip ook weer zo intens en meeslepend zou zijn, en dat ze nog zoveel zouden leren over zichzelf en elkaar. Kunnen ze het verleden achter zich laten, zodat ze samen weer een toekomst hebben?

Ik vind het heel erg jammer, maar dit boek was het compleet niet voor mij. Dit boek was zeker niet nodig en to be honest, ik snap niet waarom het is geschreven. Zoals ik hierboven al schreef, het verhaal van Camryn en Andrew was goed afgesloten in Nu of nooit. Een vervolg is gewoon teveel van het goede en had wat mij betreft echt achterwege mogen blijven. Het verhaal, de drama, de ontwikkeling van de personages, het had allemaal geen toegevoegde waarde.

Want drama heeft dit boek absoluut. De eerste 100 pagina’s kent zoveel – teveel – drama dat het voor mij heel erg lastig was om er in te komen. Dit kwam misschien ook omdat ik niet meer zo goed wist hoe het eerste boek eindigde (ik heb zelfs de laatste paar hoofdstukken van Nu of nooit herlezen), maar het kostte mij ongeveer 130 pagina’s om echt in een leesflow te komen. En dat vond ik jammer, want door deze slechte start viel het complete boek me tegen.

Normaal gesproken leef ik voor hoofdstukken die vanuit de man zijn geschreven. Ik vind het heerlijk om in het hoofd van een vent te kijken en NA’s zijn daar over het algemeen uitermate geschikt voor. Maar de hoofdstukken vanuit Andrew? Mwa… Hoe hij doet en praat zorgde soms zelfs voor rillingen over mijn rug, want door zijn gedragingen leek het zelfs soms op een ongezonde relatie. Wel moet ik zeggen dat ik het roadtripgedeelte nog steeds leuk blijf vinden. Misschien een beetje uitgekauwd na het eerste deel, maar wel een verfrissende invalshoek in het genre.

Zoals je kunt lezen ben ik niet echt fan geworden van dit boek. Tijdens het lezen hoopte ik echt dat het boek beter zou worden en dat ik een stuk positiever zou zijn op het einde, maar helaas. Ik vond dit boek echt een tegenvaller en kan er heel weinig positiefs over zeggen. Naar mijn mening had de auteur het bij het eerste boek moeten laten. Zonde!

Heb jij dit boek al gelezen? Of het eerste deel?

Liefs,
Marleen

Titel: Eens of altijd ♥ Auteur: J.A. Redmerski ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 298 ♥ ISBN: 9789021426235 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.