Mijn reading challenges van 2019

Yes, 2019 is van start gegaan en dat betekent een nieuwe kans om weer voor een mooie reading challenge te gaan! Vorig jaar had ik me van alles voorgenomen (van 30 boeken uit eigen kast lezen tot de gehele Outlander serie lezen), maar van de meeste plannen is echt niets van terecht gekomen. Ja, ik haalde mijn reading challenge van 130 met maar liefst 158 gelezen boeken, maar de overige reading challenges waren al halverwege het jaar vergeten. Vandaag is het tijd om te kijken naar mijn plannen van 2019. 

Goodreads/Hebban Reading Challenge
Net als vorig jaar heb ik mijn reading challenge op 130 boeken gezet. Zoals je in dit artikel kunt lezen ben ik daar ruim overheen gegaan, maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ik dit jaar weer zoveel leestijd zal hebben. Ik hoop binnenkort aan een echte (misschien wel fulltime) baan te beginnen en dan is het nog maar de vraag hoeveel je daadwerkelijk kan lezen. Hoewel het natuurlijk tof zou zijn om wederom meer dan 150 te kunnen lezen is het niet mijn voornaamste doel. Ik hoop gewoon veel plezier in het lezen te hebben en misschien wel een nieuwe ultieme favoriet te ontdekken.

De Hebban Reading Challenge
Hebban heeft naast de normale challenge waarmee je kunt aangeven hoeveel boeken je dit jaar wilt lezen ook een aantal categorieën bedacht. Zo hebben ze elke maand een andere categorie, zoals bijvoorbeeld ‘Een boek dat je is getipt door de Hebban Boekentipper’ of ‘Een waargebeurd verhaal’. Nu ben ik van plan om zoveel mogelijk categorieën af te strepen, maar waarschijnlijk niet in de maand waarbij ze genoemd zijn. Ook dagen ze je uit om zoveel mogelijk uit andere genres te lezen. Nu heb ik een aantal boeken al wel op het oog, maar Literatuur en Jeugdliteratuur wordt nog wel een uitdaging!

En verder?
En verder heb ik eigenlijk geen plannen. Ja, ik hoop dit jaar wederom de boeken van Jojo Moyes te (her)lezen en ook een heel eind in de Outlander serie te komen, maar het zijn geen specifieke doelen die ik echt, echt wil halen. Ook hoop ik een heel eind te komen in De glazen troon-serie van Sarah J. Maas waarvan het laatste en zevende deel dit voorjaar verschijnt. Ik hoop uiteraard de hele serie dit jaar te lezen, maar als dat niet lukt: ook prima!

Vorig jaar las ik meer Engelse boeken dan ooit en dat wil ik wel graag doorzetten. Natuurlijk verschijnen er in Nederland heel veel mooie pareltjes die ik het liefst allemaal wil lezen, maar daarnaast zijn er ook nog zoveel Engelstalige boeken die (hoogstwaarschijnlijk) nooit naar het Nederlands vertaald zullen worden. Ook die boeken wil ik graag ontdekken en er staan al een aantal titels op mijn TBR op Goodreads. Wie weet, als ik echt meer Engels ga lezen zal ik deze boeken ook recenseren (in mini-recensies).

En het allerbelangrijkste is natuurlijk het plezier wat je in het lezen hebt. Ik kijk uit naar alle mooie boeken die verschijnen, maar ook naar de pareltjes die al tijden in mijn kast staan. Yes, let the reading begin! 

Wat is jouw reading challenge voor 2019? Heb je mooie plannen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik wil dit jaar graag 75 boeken lezen en daarnaast ook nog een aantal boeken lezen die al veel te lang in de kast staan. Verder heb ik mezelf niks opgelegd. Gewoon lekker lezen waar ik zin in heb.

  2. Ik heb mijn reading challenge voor dit jaar een stuk lager gezet. Ik heb er in 2018 103 gelezen maar mijn doel voor 2019 op 52 gezet, met als toevoeging dat ik 1 boek in het engels en 1 boek in het deens wil lezen, dat kost wel veel meer tijd dan een nederlands boek. Daarnaast wil ik graag meer tijd vrijmaken voor andere hobby’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.