Het geheime recept voor familie – Katherine Reay

Een van mijn favoriete boeken van 2017 was Geachte heer Knightley van Katherine Reay, echt een fantastisch en mooi boek. Inmiddels heeft deze auteur nog twee Nederlandse vertalingen op haar naam en het recentste boek Het geheime recept voor familie stond nog op mijn TBR. Ik leende het boek via de bibliotheek, maar las het boek via Kobo Plus. Vandaag lees je mijn recensie én of dit boek ook een favoriet is!

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan. Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Ik val maar gelijk met de deur in huis: helaas is dit boek allesbehalve een favoriet. Ik heb behoorlijk lang over het boek gedaan (zeker voor mijn doen), want ik las elke ochtend een paar pagina’s en had ook zeker niet de behoefte om verder te lezen. Waar ik Geachte heer Knightley ongelofelijk tof vond door de continue verwijzing naar de boeken van Jane Austen vond ik het hier te overdreven en te geforceerd.

Daarnaast vond ik het allemaal net niet lekker lopen. Ik had  te vaak het idee dat de auteur er maar een verandering in gooide, omdat haar lekker uitkwam, niet omdat het nu zo goed opgebouwd was. Daarnaast vond ik de personages zo ongelofelijk verschrikkelijk, Jane en Elizabeth (en dan vooral Elizabeth) zijn allebei zo egoïstisch en egocentrisch, bah! Prima als een personage zo is en er iets van leert, maar het verandert niet. Lizzy blijft egoïstisch en alles moet maar om haar draaien. Ik kon haar wel uit het raam gooien.

Ik vind het echt heel jammer dat ik dit boek met best veel tegenzin heb uitgelezen. Ik heb er – zoals gezegd – best lang over gedaan en misschien heeft dat er ook voor gezorgd dat Lizzy mij is tegen gaan staan. Er zitten namelijk best wel mooie en heftige onderwerpen in en hoe eten een centrale rol heeft gekregen vind ik een mooie en originele twist. Helaas is door de uitwerking van de personages en het plot die twist compleet verloren gegaan.

Zoals je al kunt lezen ben ik niet zo enthousiast. Tot nu hoe heeft deze auteur haar prachtige Geachte mr. Knightley nog niet weten te overtreffen. Ik vond de personages en de gebeurtenissen gewoon compleet niet lekker lopen en heb dit boek met tegenzin uitgelezen. Jammer!

Heb jij al eens een boek gelezen van Katherine Reay?

Liefs,
Marleen

Titel: Het geheime recept voor familie ♥ Auteur: Katherine Reay ♥ Uitgeverij: Kok
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789043531986 ♥ Waardering: **,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.