Mini-recensies van boeken die ik met Kobo Plus las #3

Yay, het is alweer tijd voor het derde artikel in de reeks vol boeken die ik met Kobo Plus las! Ik las er weer een aantal, en er zitten een paar fijnerds tussen. Het zijn vooral feelgoodboeken, zowel Engels en Nederlands, en misschien haal jij je er volgende read uit! Happy reading!

Always Mine & Always Yours – Kennedy Fox
In het vorige artikel schreef ik al over de twee voorgaande delen in deze Roommates serie van Kennedy Fox en nu las ik ook de laatste twee delen. Hoewel de boeken een beetje ongeloofwaardig en regelmatig ver over de top zijn, zijn ze ook wel heel erg verslavend. Ik heb deze twee zelfs in iets meer dan 2 dagen uitgelezen omdat ik niet kon stoppen met lezen. Er komt zelfs een spin-off deze zomer en ik kan niet wachten. Wel is met Always Mine & Always Yours deze serie ten einde en kun je compleet losgaan, ze staan namelijk allemaal op Kobo Plus!
Waardering: **** (voor beide delen)

Recept voor geluk – Saskia Oudshoorn
Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer van dit boek had verwacht. Hij was leuk, maar niet heel bijzonder. Ik heb best veel hele positieve reacties gelezen en dat snapte ik tijdens het lezen niet helemaal. Het voelde voor mij af en toe een beetje te gemaakt. Het idee is erg tof en ik hou van dit soort boeken en de personages zijn goed uitgewerkt, maar ik vond het allemaal net niet lekker lopen. Het is overigens wel een fijn boek om nu tussendoor te lezen!
Waardering ***

Verleid me – Stefanie van Mol
Allereerst vind ik het heel erg tof dat Volt nu ook NA’s van eigen bodem (oké, uit België) uitbrengt. Helaas was dit boek compleet niet mijn ding. Hoewel het boek volgens mij best wel is ‘vernederlandst’, haalde de Vlaamse dingen mij teveel uit mijn leesflow. Ook vond ik het verhaal heel erg ongeloofwaardig. Nu ben ik zelf geen alwetende over de medische zorg (ik haal ook mijn informatie maar van ziekenhuisseries ;)), maar dit kwam zelfs op mij over als niet kloppend. Daarnaast vond ik de hoofdpersoon een slappe dweil, die compleet over zich heen liet lopen. Jammer, want het had erg leuk kunenn zijn!
Waardering: **,5

Meer dan ooit – Marina Folkers
Oké, toegegeven, deze las ik niet met Kobo Plus, want ik had boek al een keer zelf als ebook aangeschaft, maar hij is te lezen via Kobo Plus. En helaas is dit boek ook niet echt een aanrader. Ik las ‘m samen met Janneke, en dat was gezellig, maar het boek zelf? Nee, helaas, niet echt mijn ding. Ook hierin kon ik de hoofdpersoon niet anders vergelijken met een slappe dweil. Ergens deed het boek me denken aan Baguette met jam voor tweevan Wendy Brokers, maar dat boek vind ik dan veel beter. Wel vond ik het leuk om te lezen dat het echt een Marina Folkers boek is. Ze heeft echt een kenmerkende schrijfstijl en haar liefde voor Frankrijk spat van het verhaal. Dus als je haar andere boeken tof vond, ga je deze ook leuk vinden!
Waardering: ***

Prachtige rampspoed – Jamie McGuire
Stiekem staat ‘ie in de kast, maar hij was te lezen via Kobo Plus en mijn ereader leest zo lekker. Daarnaast had ik zin in een goed boek en dit boek is altijd een van mijn favorieten geweest. Inmiddels was dit mijn vierde keer dat ik het boek las en ik vond het heel grappig dat ik een stuk kritischer ben geworden. Nog steeds vind ik het boek fijn, maar ik was na afloop niet zo razend enthousiast meer. Er mankeren best veel dingetjes en het is ook behoorlijk fout. Desondanks heeft dit boek wel een plekje in mijn hart en kan ik je ‘m van harte aanbevelen als je fan bent van new adults!
Waardering: ****

Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan
Als laatste tip ik je graag Onverwacht, een humoristische YA met een behoorlijk bijzonder onderwerp, namelijk abortus. Ik vond het heel bijzonder om te lezen dat de auteurs met zoveel humor een behoorlijk zwaar onderwerp hebben neergezet. De hoeveelheid humor deed af en toe wel een beetje af aan het geloofwaardigheidsniveau, maar al met al is het echt een fijn boek om te lezen. Daarnaast zit er een behoorlijke vaart in het boek en dat maakt dit boek echt een fijne contemporary YA voor tussendoor
Waardering: ****

Heb jij al eens Kobo Plus geprobeerd? Wat is jouw aanrader op deze dienst?

Liefs,
Marleen

PS. Wil je ook Kobo Plus? Je kunt deze dienst één maand gratis uit proberen. Als je via deze link Kobo Plus activeert maak je bovendien kans op één jaar gratis Kobo Plus lezen! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik heb vorige maand Kobo Plus geprobeerd en dat is goed bevallen! Ik ben begonnen met de Radio Romance serie van Lis Lucassen. Die lezen erg fijn weg. Ook vind ik de boeken van Talia Hibbert erg fijn. Ik denk dat jij haar boeken ook wel kan waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.