Om nooit te vergeten – Sarah Jio

Drie jaar geleden las ik voor De geheimzinnige tuin, mijn kennismaking met Sarah Jio. Hoewel ik dat boek echt leuk vond, heb ik daarna geen boek meer van deze auteur gelezen. Totdat ik afgelopen zomer in de najaarscatalogus van Boekerij Om nooit te vergeten zag. De flaptekst trok gelijk mijn aandacht en ik wist gewoon dat ik dit boek moest lezen. Vandaag lees je of mijn verwachtingen zijn waargemaakt!

Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een geweldige baan en tegenover haar zit de nog geweldiger man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen de relatie toch stukliep, was Kailey er kapot van, maar ze pakte de brokstukken op en ging verder. Nu besluit ze deze schim van haar vroegere geliefde te helpen zíjn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

Zoals ik hierboven al schreef waren mijn verwachtingen best hoog. De flaptekst klonk zo enorm goed en ik was enorm nieuwsgierig. Ik was dan ook heel gelukkig dat het begin echt enorm sterk en hartverscheurend is. De flaptekst beloofde al een emotioneel verhaal en dat is het absoluut geworden. Tijdens het lezen van de eerste 150 pagina’s dacht ik echt dat ik op een vijf sterren waardering zou afstevenen. Mijn hart brak keer op keer en ik hoopte dat ik een nieuw favoriet boek zou hebben.

Maar je ziet het denk ik al een beetje aankomen, de tweede helft van het boek heeft het boek echt een beetje voor mij verpest. Het einde vond ik zo’n ontzettend tegenvaller, dat ik uiteindelijk op ‘slechts’ 3,5 ster ben blijven steken. De emoties blijven (gelukkig), maar het einde was zo gekunsteld en nep. Alsof de auteur voor het publiceren wist dat er een populaire mening zou zijn en dat ze aan de hand daarvan het einde heeft geschreven. Ik denk dat dit boek zoveel sterker zou zijn als ze een originele en onverwachte kant op zou gaan.

Wat ik overigens wel heel tof vind, is de afwisseling tussen de verschillende tijden. Je leest het verhaal in het heden en in het verleden en die afwisseling zorgt voor veel vaart in het verhaal. Vooral de stukken in het verleden wekten veel nieuwsgierigheid op, waardoor ik steeds maar weer verder wilde lezen. Maar ook de momenten in het nu, waarin Kailey en Cade elkaar weer leren kennen zijn zijn verslavend. Afgezien van dat ik het einde verkeerd gekozen vind, had het ook wel iets langer mogen zijn. Ik denk dat de auteur gerust nog vijftig pagina’s had kunnen vullen.

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik ben een beetje teleurgesteld in Om nooit te vergeten. Het is begin is absoluut fantastisch, maar de tweede helft was niet aan mij besteed. De emoties zitten er goed in en ik denk dat veel mensen van dit boek zullen genieten, maar zorg dat je verwachtingen naar aanleiding van de flaptekst niet al te hoog zijn, ha!

Heb jij wel eens een boek van Sarah Jio gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Om nooit te vergeten ♥ Auteur: Sarah Jio ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 331 ♥ ISBN: 9789022581186 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik herkende de flaptekst, want dit boek (de Engelse versie dan) staat op mijn TBR. Nu ben ik wel een beetje huiverig, maar misschien leen ik ‘m binnenkort wel bij de bibliotheek. Dan hoe ik het boek niet te kopen, maar kan ik toch kijken of het iets voor mij is. Mooie recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.