De geheimzinnige tuin – Sarah Jio

In maart ging ik samen met een aantal dames van We Love Feelgood naar Amsterdam voor een Best of Romance-event bij uitgeverij Boekerij. Zoals je in mijn verslag kon lezen was de Amerikaanse Sarah Jio hierbij ook aanwezig en we kregen na afloop een gesigneerd exemplaar van haar nieuwste boek mee naar huis. Ik was tot afgelopen week nog steeds niet begonnen in De geheimzinnige tuin, maar daar heb ik snel verandering in gebracht. Je leest vandaag wat ik er van vind!

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

De geheimzinnige tuin was het eerste boek dat ik van Sarah Jio las, maar het smaakt naar meer. Deze auteur is er erg goed in geslaagd om twee periodes heel goed in elkaar samen te laten lopen. Zelf vond ik het verhaal van Flora aan het begin van de Tweede Wereldoorlog erg fijn en mooi om te lezen, maar ook het verhaal van Addison mag er zijn. Het is bijzonder om te lezen hoeveel Flora en Addison gemeen hebben, ondanks dat er meer dan 60 jaar tussen de vrouwen zit! Jio heeft dit perfect in elkaar verweven, zonder dat het ongeloofwaardig wordt.

De schrijfstijl die Jio hanteert zorgt ervoor dat je het boek bijna niet kunt wegleggen. De perspectieven worden bijna elk hoofdstuk afgewisseld en elk hoofdstuk wordt geëindigd met een kleine cliffhanger zodat je er nog eentje (en nog eentje) wilt lezen. Beide vrouwen hebben ook een groot geheim die voor spannende elementen zorgen tijdens het lezen. Ondanks dat dit een heerlijke, romantische feelgood is, zit je ook regelmatig op het puntje van je stoel.

En wauw, de setting! Sarah Jio weet hoe ze een prachtige wereld neer moet zetten en hoe ze deze beeldend moet beschrijven zonder de vaart uit het verhaal te halen. Regelmatig kon ik de prachtige cameliatuin of het grote landhuis voor me zien. Het zorgde er in ieder geval voor dat ik regelrecht op het vliegtuig wilde stappen naar het Engelse platteland! ♥

De geheimzinnige tuin heeft me aangenaam verrast en ik ben zeker van plan om vaker een boek van deze auteur te gaan lezen. Het bevat alles wat een goede feelgood aan hoort te voldoen, heerlijke romantiek, spannende momenten en een perfecte setting! Zeker een must read! 

Heb jij wel eens iets van Sarah Jio gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De geheimzinnige tuin ♥ Auteur: Sarah Jio ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402308334 ♥ Waardering: ****
Ben je benieuwd naar de groepsrecensie van We Love Feelgood? Je leest ‘m hier

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.