Best of Romance-event bij Boekerij

Afgelopen zaterdag was een ontzettend leuke en boekige dag. Samen met vijf andere dames van de Hebban Feelgood Club van 10 reisde ik af naar Amsterdam voor een gezellige middag bij uitgeverij Boekerij voor een heleboel geklets over boeken en met boeken! Ik heb een fantastische middag gehad en keerde met heel wat boeken naar huis. Vandaag een verslag over de fijne middag, lees je mee? 

Ik besloot iets eerder naar Amsterdam te gaan om nog even wat te winkelen. Natuurlijk ging ik even bij boekhandel Scheltema naar binnen en twijfelde heel erg of ik The Kids of Appetite of Eerste leven zou kopen. Uiteindelijk ging ik met lege handen naar buiten, omdat ik al verwachtte behoorlijk wat boeken bij de Boekerij te kunnen kopen. ‘Gelukkig’ maar dat ik niets kocht bij de mooie boekhandel, want mijn schouders waren na afloop al niet zo blij met mij, dus laat staan als er nog een extra boek bij zou zitten!

Nadat ik ook nog even de Stradivarius en de H&M binnen was gelopen liep ik naar het restaurant P. King waar we met de dames van Hebban hadden afgesproken. We wilden vooraf nog even wat ‘vergaderen’ dus we hadden een uurtje eerder afgesproken. We hebben wat plannen doorgenomen en wat ideetjes uitgewerkt en al gauw was het tijd om naar boven te gaan waar het eerste onderdeel van de middag op ons wachtte.

Ons onderdeel begon met een presentatie van uitgeefster Maaike waarin ze vertelde over de boeken die ze bij Boekerij uitgeeft, welke nieuwe boeken er binnenkort allemaal verschijnen en kwamen vier verschillende Nederlandse auteurs aan het woord. Michelle Visser, Charlotte de Monchy, Marieke Woudstra en Petra Vollinga waren aanwezig en vertelden onder andere hoe ze bij de uitgeverij terecht waren gekomen, hoe ze hun boeken schreven en waar ze hun inspiratie vandaan haalden. Supergezellig en heel informatief! De presentatie eindigde met een quiz van tien vragen over de boeken uit het fonds van Best of Romance. Ik had heel veel boeken niet gelezen, dus heb veel moeten gokken.

Na de quiz liepen we twee deuren verder waar de uitgeverij gevestigd is. Boekerij zit in een prachtig oud pand midden aan de gracht! Hier namen we plaats in een klein zaaltje waar Carla de Jong de Amerikaanse Sarah Jio interviewde. Ook van deze twee schrijfsters had ik nog niet gelezen, maar Sarah Jio maakte me wel heel nieuwsgierig naar haar boeken. Gelukkig kregen we een  exemplaar van haar nieuwste boek mee dus deze ga ik binnenkort lezen. De recensie lees je natuurlijk hier! Het boek heb ik laten signeren dus ik was helemaal blij!

De middag werd afgesloten met een boekenmarkt in de tuin en alle boeken waren €1,- (!) dus alle boekenwurmen gingen los, haha! Met de dames van Hebban hebben we eerst in de rij gestaan voor een handtekening van Sarah Jio, dus we waren iets later bij de markt. Helaas waren toen al heel wat titels weg, maar alsnog kon ik vier boeken vinden die ik graag zou willen lezen. Toen werd er bekend gemaakt wie de goodiebag won en mijn naam werd omgeroepen! Ik had meer dan de helft gegokt dus het was echt een hele fijne en leuke verrassing! Ik won het shirt van Echte liefde vind je in de boekhandel en de vier boeken van de Nederlandse auteurs die aanwezig waren. Echt heel tof en ik heb natuurlijk de boeken laten signeren!

Nadat Charlotte de Monchy mijn boek had gesigneerd, bleef ik nog even met haar kletsen. Ze is echt een heel lief en aardig persoon en ook heel enthousiast. Ze vertelde dat haar nieuwste boek in januari (ja, helaas, dan pas!) verschijnt en ik kan nu al niet wachten op naar nieuwste boek! Ook vond ze het heel leuk om te horen dat ik fan was van haar boeken en ze met veel plezier gelezen heb.

Daarna was het toch echt wel tijd om richting het station te gaan. Ik nam afscheid en liep terug naar het station. Ik wilde nog langs de Dunkin Donuts gaan, maar de rij was zo gigantisch lang dat ik die maar heb overgeslagen. Binnenkort maar een dagje Amsterdam plannen om er langs te gaan.

Deze week zal er nog een verslagje verschijnen om onze pagina op Hebban en binnenkort ook een artikel waarin we een kijkje achter de schermen krijgen bij Boekerij, dus stay tuned!

Ik wil Boekerij heel erg bedanken voor de fantastische middag! Ik heb een heerlijke dag gehad! ♥

Ben jij wel eens bij een uitgeverij op visite geweest?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

    1. Ja het was echt fantastisch! Mocht je de volgende keer kunnen zou ik zeker proberen om er heen te gaan. Volgende week woensdag verschijnt mijn boekenbuit 😉 Zie ik je dan?

  1. Ziet er echt gezellig uit! Ik heb Enkeltje Ierland gelezen van Charlotte de Monchy en die vond ik heel tof, zo leuk dat je haar hebt ontmoet 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.