De leukste cadeau-ideeën (voor elk budget!)

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met kerstcadeautjes kopen. Aan de ene kant vind ik het fantastisch om de leukste cadeautjes voor iemand uit te zoeken en vervolgens te geven, maar aan de andere kant is het vaak heel erg lastig om een leuk, origineel cadeau te vinden. Als jij hetzelfde probleem hebt, kom ik vandaag (hopelijk) met wat inspiratie! Ik deel vandaag cadeautips voor zowel mannen als vrouwen (en voor elk budget!).

De leukste cadeautjes onder €5,-
Cadeautjes heb je natuurlijk voor alle budgetten en cadeautjes onder €5,- zijn hartstikke leuk als kleinigheidje of als je al een duurder cadeau hebt, maar er nog iets leuks bij wilt kopen (of maken). Dit zijn cadeautjes voor een laag budget waar je iemand heel blij mee kunt maken:

🎄 Koffie of thee – Wil je een cadeautje kopen voor een echte coffee lover of theeleut? Wat dacht je van een leuk zakje met koffiebonen (kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt) of een blikje heerlijke thee van Evelief? Via de webshop van Evelief kun je allerlei leuke schattige potjes kopen. Een klein potje is €4,25 per stuk.
🎄 Chocola – Is er iets beters dan chocola? Ja! Chocola krijgen! Geef een luxe reep cadeau en je maakt een chocoladeliefhebber heel gelukkig!
🎄 Bak zelf iets lekkers – wie zegt dat je iets moet kopen om een leuk cadeautje te geven? Afhankelijk van wat je wilt maken, wat je al in huis hebt en welke ingrediënten je nodig hebt, is het prima te doen om onder de €5,- te blijven. Wat dacht je van heerlijke blondies met witte chocola en frambozen, of macarons? Deze fudge viel vorig jaar ook erg goed in de smaak!

Cadeautips tussen €5 en €15,-
Met een budget van maximaal €15,- zijn er al wat meer mogelijkheden. Lees snel verder voor de leukste cadeautips tussen de €5 en €15,-!

🎄 Banco Banco – wij zijn sinds kort een beetje verslaafd aan het kaartspel Banco banco. Het spel is perfect geschikt om met z’n tweeën te spelen. Het spel is momenteel alleen te bestellen via de website van Banco Banco zelf, maar wél met gratis verzenden als je in Utrecht woont. Daarnaast kun je de makers ook steunen voor een reis die ze graag willen maken.
🎄 Geef een boek – Als boekenliefhebber kan dit artikel er natuurlijk niet zijn zonder een aantal boekentips. Wat dacht je van Het cupcake café van Jenny Colgan (exclusief verkrijgbaar bij Bruna voor slechts €7,99), de nieuwste roman van Jojo Moyes (€12,99) of het nieuwe boek van Tony Crabbe, Een nieuw begin voor een leven tijdens en na corona (€14,99).
🎄 Een cadeautje voor de thuiswerkplekken – Het ziet er niet naar uit dat we snel weer naar kantoor mogen, dus daarom is het leuk om een cadeautje te geven om je thuiswerkplek nog net iets fijner te maken. Wat dacht je van een mooie pen, een laptopstandaard of leuke sloffen (schoenen zien we toch niet op camera). Leuk voor hem én haar!
🎄 Een kleine luxe voor in bad of onder de douche – Rituals is mijn favoriete merk als ik mezelf eens wil verwennen als het gaat om verzorgingsproducten en een aantal producten passen perfect in dit budget. Wat dacht je van een fijne foam of handcrème?

Toffe cadeautjes tussen €15 en €25,-
Ik denk dat dit toch wel het meest gangbare budget is voor een cadeautje. Wij kopen bij mijn schoonouders bijvoorbeeld altijd een cadeau van €25,-. Vaak kom ik dan op een cadeautje uit van ca €20,- en koop ik er een kleinigheidje bij. Dus bij deze mijn tips!

🎄 Een prachtige hardcover klassieker van Rainbow – Zelf ben ik hooked aan de klassiekers van Rainbow. Ik heb er twee gekregen de afgelopen jaren met kerst en ik heb ze dit jaar eindelijk gelezen met Janneke. De prachtige hardcovers zijn €17,50 per stuk, dus perfect voor dit budget!
🎄 De limited edition van De wrede prins van Holly Black Dit boek heb ik enkel gekocht voor de cover, maar de inhoud is ook nog eens enorm tof! Mocht je nog geld over hebben zou je gelijk de limited edition van De gevallen koning erbij kunnen kopen. De boeken zijn €20,- per stuk.
🎄 Guilty Pleasures Kookboek – Nog een boek? Waarom niet! En natuurlijk is een kookboek ook wel iets anders dan een roman, dus vandaar dat het prima kan. OhMyFoodness heeft haar eerste boek in een nieuw jasje gestoken en is te koop voor €17,99.
🎄 Een fijne pyjama – Ik geef toe, tijdens het thuiswerken komt het af en toe voor dat ik in mijn pyjama zit. Nou ja, in ieder geval in een pyjamabroek. Hartstikke lekker, dus een nieuwe pyjama is absoluut geen straf. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk wat voor soort pyjama je koopt, maar veel pyjama’s zul je wel kunnen vinden voor minder dan €25,-
🎄 Structuurjunkie planner (light) – Ik gebruik sinds een aantal maanden de Structuurjunkie Planner Light en ik wil nooit meer anders haha. Hier lees je mijn ervaringen, maar het is echt het perfecte cadeau om gestructureerd het nieuwe jaar in te gaan!
🎄 Een toffe puzzel – Zelf heb ik niet meegedaan aan de puzzelgekte, maar ik heb bij veel mensen gezien dat ze los zijn gegaan met puzzelen in de lockdown. Waarom zou je daar in 2021 niet meer door willen gaan? Voor elk budget zijn er puzzels te vinden!
🎄 Computerbril – Een mega aanrader voor mensen die veel achter een scherm zitten (voor het werk). Ik wil niet meer terug! De meeste computerbrillen zijn bij Bol tussen de €15 en €25,- en ook nog met toffe montuurtjes!

Tips voor cadeautjes tussen €25 en €50
Wil je wat meer uitpakken met een cadeautje en heb je wat een groter budget? Misschien zijn deze tips dan wat voor jou!

🎄 Een tafelboek van Lonely Planet – De boeken van Lonely Planet zijn stuk voor stuk prachtig en echt een eyecather voor bijvoorbeeld op de koffietafel. De meeste boeken zijn iets meer dan €25,- maar het absoluut waard!
🎄 Een (cadeaubon voor een) zelfgemaakt diner – Kun je goed koken en vind je het leuk om eens uitgebreid in de keuken te staan? Geef dan iemand een luxe diner cadeau. Waarschijnlijk heb je met kerst al plannen voor het eten, maak daarom een mooie uitnodiging of menu en pak dit leuk in! Bon appetit!
🎄 Een koptelefoon van Fresh ’n Rebel – Zelf ben ik echt een persoon voor oortjes, maar sinds kort heb ik ook een prachtige koptelefoon van Fresh ’n Rebel. Hij is er in verschillende kleuren en ik vind ‘m fijn zitten. Kanttekening: niet fijn met een bril op, haha!
🎄 Thermosfles van Kambukka – Vorig jaar kreeg ik een prachtige thermosfles van Kambukka, maar helaas heb ik ‘m maar tot maart kunnen gebruiken. Hij ging wel dagelijks mee in de trein en mijn thee bleef uren warm. Aanrader, voor als we straks wel weer naar kantoor mogen.
🎄 Geef een abonnement cadeau – Helemaal afhankelijk waarvan de ontvanger houdt, maar het is leuk om een abonnement cadeau te geven waar je een langere periode plezier van hebt. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van een leuk tijdschrift of een netflixabonnement?

Cadeautjes boven de €50,-
Als laatste categorie een paar cadeautips voor boven de €50,-

🎄 Een (persoonlijk) sieraad – Voor een mooi sieraad moet je vaak wel wat neertellen, dus een perfecte cadeau in deze categorie. Extra bijzonder als het sieraad gepersonaliseerd in.
🎄 Een nachtje of weekendje weg – Hoe fijn is om weer uit te kunnen kijken naar een nachtje of weekendje weg? Geef iemand een beleving in de toekomst cadeau. Heb je nu al de plezier van de verwachting en als je dan eindelijk weg mag nog eens plezier met cadeautje zelf.
🎄 Een etentje in zijn/haar favoriete restaurant – Hopelijk mogen we snel weer eens uiteten en dan is het natuurlijk extra leuk als iemand een cadeaubon kan ‘inwisselen’. Misschien kun je nu al een cadeaubon kopen bij jouw restaurant, zodat je de horeca nu al een beetje kunt steunen of maak zelf een bon!
🎄 Een koffiezetapparaat – Voor deze moet je misschien wat dieper in je portemonnee duiken (natuurlijk ook afhankelijk wel apparaat je wilt kopen), maar de ontvanger gaat hier ongetwijfeld veel plezier aan beleven!
🎄 Kobo e-reader – Een boekenliefhebber kun je heel blij maken met een prachtige e-reader (mits de persoon van digitaal lezen houdt natuurlijk) en Kobo heeft verschillende ereaders in verschillende prijscategorieën.

Cadeautjes ‘zonder’ budget!
Oké, stiekem heb ik nog een laatste categorie toegevoegd, namelijk cadeautjes ‘zonder’ een budget. Natuurlijk kost het wat om het te maken, maar dit kun je (vaak) duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Komen ze:

🎄 Een jaar vol met dates – Een paar jaar geleden schreef ik er al over in een apart artikel en het is een van de best gelezen artikel op de blog, haha! Hier lees je er meer over. Dit cadeau kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt en het is echt een tof cadeau!
🎄 Een cadeaubon van iets wat jij goed kan – Kan jij goed fotograferen of juist schilderen? Ben je handig met klussen of kun je goed bakken? Geef dan een cadeaubon (die je zelf natuurlijk maakt) cadeau waarmee de ontvanger het bij jou kan inleveren. Denk bijvoorbeeld aan een zelfportret, fotoshoot of een jaarabonnement op zelfgebakken koekjes! Een liever, persoonlijker en origineler cadeau ga je niet vinden!

Nog wat extra tips in deze gift guide:

🎄 Steun de locals! Koop liever bij je lokale aanbieder (eventueel zelfs online) in plaats bij de grote giganten. Ik heb in dit artikel gelinkt naar een aantal producten op Bol.com*, maar de meeste producten zijn ook te koop bij lokale ondernemers. Natuurlijk vind ik de commissie leuk, maar ik heb liever dat je de locals steunt! Ook je boeken kun je online bij je plaatselijke boekwinkel bestellen en de meeste boekwinkels hebben zelfs een actie waar je per telefoon/mail/social media je bestelling kunt doorgeven en zij pakken je boeken voor je in waarna je ze in de winkel kunt ophalen. Kijk hiervoor naar de voorwaarden en mogelijkheden bij jouw plaatselijke boekwinkel.
🎄 Vergeet je je huisdier niet? Koop iets lekkers of een leuk speeltje voor jouw huisdier. Vorig jaar heeft Mango een cadeautje gekregen en ook dit jaar ligt er iets voor hem onder de boom.

Zo, een uitgebreide giftguide! Heb jij nog ideetjes voor originele cadeautjes? En welke cadeautje hoop je dat er voor jou onder de boom ligt?

Liefs,
Marleen

* Als je via deze linkjes iets besteld krijg ik daar een kleine commissie over waarvan ik bijvoorbeeld de verzendkosten van winacties betaal of andere kosten die zijn ontstaan door Favoritez.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.