American Royals – Katharine McGee

Het boek American Royals stond al maanden op mijn TBR. Ik stond op het punt om in de Engelse variant te beginnen toen De Fontein bekend maakte dat ze de Nederlandse vertaling op zich namen. Deze vertaling ligt sinds eind september in de winkels en het duurde niet lang voordat ik mijn exemplaar had bemachtigd. Vandaag lees je mijn recensie

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:
KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.
Wint liefde het van plicht en traditie?

We kennen Katharine McGee natuurlijk al van de Duizend hoog serie, maar wederom laat deze auteur zien dat ze een enorm verslavende schrijfstijl heeft. Ik kon het boek op een gegeven moment echt niet meer wegleggen en dat wilde ik ook niet! Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven en daardoor zit er eigenlijk aan elk hoofdstuk een mini-cliffhanger. Daardoor zit er zoveel vaart in het boek dat het onmogelijk is om niet nog een extra hoofdstuk te lezen.

Het boek draait om het Amerikaanse koningshuis. In plaats van een president zoals wij kennen, heeft Amerika een koningshuis en Beatrice is de eerste vrouwelijke troonopvolger. De wereld is door McGee zo ontzettend goed neergezet. Een aantal dingen zijn heel herkenbaar en bekend, terwijl andere aspecten weer heel nieuw en origineel zijn. Overal is wat vandaan geplukt en perfect in elkaar gezet. Alles klopt gewoon en dat maakte het zo’n feestelijke avontuur om te lezen!

Het boek wordt vergeleken met een mix tussen The Crown en Gossip Girl, maar ik vond het ook wel heel erg weg hebben van de andere serie van deze auteur, Duizend hoog. Verschillende – enorm toffe – personages, drama, spanning, dit boek heeft het echt allemaal. En o my, ik heb het vervolg zo erg nodig in mijn leven! Ik denk dat ik alsnog overstag ga en het Engelse boek ga aanschaffen. Het einde is perfect, maar ook zo spannend dat je gelijk verder wilt gaan.

Zoals je kunt lezen ben ik fan en kon ik het boek niet anders dan 5 sterren geven. De schrijfstijl, de verslaving, de personages, alles klopt! I need more (and more and more). Laat het vervolg maar komen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: American Royals ♥ Auteur: Katharine McGee ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 414 ♥ ISBN: 9789026152788 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.