Stilte – Mia Sheridan

Ik zal het voor de zekerheid nog maar een keertje zeggen in het geval je het misschien gemist hebt, maar New Adult is mijn favoriete genre! šŸ˜‰ Het is dan ook niet gek dat uitgeverij Zomer & Keuning een van mijn favoriete uitgevers is, want zij geven de tofste NA’s uit! Het is dan ook altijd een feestje als zij een boek van een nieuwe auteur vertalen, want: nieuwe favorieten ontdekken! Ik had heel veel geluk dat ik hun nieuwste NA Stilte al voor publicatie mocht lezen en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken?

Allereerst, wat tof dat Zomer & Keuning een nieuwe NA-auteur aan hun fonds heeft toegevoegd. Donā€™t get me wrong, Sophie Jackson, Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout zijn fantastisch, maar het is ook wel heel erg leuk om weer eens iets van een andere auteur te lezen en nieuwe favorieten te ontdekken. Nou, ik kan je alvast zeggen dat Mia Sheridan zeker tot een favoriet hoort! <3

Eerlijk gezegd was dit boek behoorlijk verademend. Ondanks de standaardelementen van een NA die je inĀ StilteĀ zeker terugvindt, is het boek ontzettend origineel. Net als Colleen Hoover’sĀ Misschien ooit een originele twist heeft met de doofheid van een van de personages, isĀ Stilte echt een verademing door het feit dat Archer niet praat. En ondanks dat Archer niet praat heeft Mia Sheridan hem zeker een stem gegeven en staan de communicatie en de gesprekken tussen Bree en Archer als een huis.

Het verhaal op zichzelf is emotioneel, hartverscheurend en rauw. Ik kan het niet anders beschrijven. Ik heb regelmatig met een enorme brok in mijn keel gezeten en het sloeg echt binnen als een bom. Mia Sheridan heeft het verhaal van Bree en Archer en alle bijkomende emoties zo krachtig op papier gezet dat je simpelweg in een emotioneel wrak veranderd. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de andere verhalen in deze serie!

Normaal gesproken heb ik altijd een voorkeur voor een bepaald personage in een serie (bij een NA is dat vaak het mannelijk personage,Ā hello Cam!). Maar bijĀ StilteĀ weet ik niet welk personage ik leuker vind. Bree heeft humor en is ontzettend zorgzaam, maar Archer is mysterieus en iemand die je steeds beter wilt leren kennen. Ja, ik ben een beetje verliefd op allebei en vooral op hoe ze samen zijn.

StilteĀ is een prachtige NA die je gewoon gelezen moet hebben. Het vertelt een krachtig verhaal en is emotioneel, hartverscheurend en rauw. Yes, absoluut eenĀ must read!

Lees jij graag New Adult?

Liefs,
Marleen

Titel: StilteĀ ā™„ Auteur: Mia SheridanĀ ā™„ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320Ā ā™„ ISBN:Ā 9789401908344Ā ā™„ Waardering: *****

PS. Je maakt nog steeds kans op toffe prijzen om te vieren dat Favoritez 1 jaar bestaat. Je kunt onder andere kans maken op Kies voor mij, Mea culpa, Ondenkbaar en Handlettering journal!Ā 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik ben echt al tijden benieuwd naar deze nieuwe New Adult van Zomer & Keuning. En door deze recensie ben ik nog nieuwsgieriger geworden. Erg goed verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.