Reading challenge 2020 – Update #4 en het resultaat

2020 is bijna voorbij en ik denk dat we daar allemaal wel opgelucht over zijn, haha. Met de laatste twee dagen van het jaar nog in het vooruitzicht is het tijd om terug te blikken op het laatste kwartaal van dit jaar en natuurlijk op het jaar in het algemeen. Ik vertel je vandaag hoe het is gegaan met mijn reading challenges, hoeveel boeken ik heb gelezen en wat mijn favorieten zijn van de laatste drie maanden. Lees je gezellig mee?

De laatste en vierde update
De afgelopen drie maanden heb ik enorm veel gelezen (namelijk het meest vergeleken met de 9 maanden ervoor) en heb ik ook een aantal toffe boeken gelezen. Mijn doel was 150 boeken lezen dit jaar en begin oktober haalde ik dat aantal.

Opvallend las ik (voor mijn doen) veel fantasy in de afgelopen maanden. Zo las ik The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout, Een vloek zo eenzaam en De wrede prins van Holly Black. Ik heb van al die boeken enorm genoten en ben daarom ook van plan om wat meer in dit genre te lezen volgend jaar.

Vooral oktober en november waren gevuld met veel gelezen boeken. In oktober las ik 20 boeken en in november zelfs 25! In december las ik dan weer wat minder, maar dat kwam gedeeltelijk omdat ik een beetje in een zwart gat viel nadat ik een complete serie van 5 boeken in een week had uitgelezen. In december heb ik 16 boeken gelezen, maar daar zou er misschien nog eentje bij kunnen komen. Het jaar is immers nog niet voorbij!

In totaal las ik 7 boeken uit eigen kast, 4 van de bibliotheek en in totaal 23 nieuwe boeken die ik in die maanden (of er net voor) binnen heb gekregen. Maar verre weg de meeste las ik via mijn e-reader. Via Kobo Plus of gekochte ebooks, mijn e-reader week niet van mijn zijde haha.

Dit zijn mijn favoriete boeken van Q4 van 2020:

Polaroids en poederdoezen van Susan Muskee
American Royals van Katharine McGee
Feel Again van Mona Kasten
When it’s real van Erin Watt
Onuitstaanbaar van Vi Keeland en Penelope Ward
♥ Today, Tonight, Tomorrow – Rachel Lynn Solomon
♥ Love, Sincerely, Yours – Meghan Quinn

En dan het resultaat…
Zoals ik hierboven al schreef heb ik begin oktober mijn reading challenge van 150 boeken gehaald. Daarna was stiekem een beetje mijn doel om op 200 boeken uit te komen. Ik heb echt niet alles op alles gezet, maar het zou toch leuk zijn als dat zou lukken. Uiteindelijk ben ik geëindigd op 207 boeken, maar nogmaals, daar zou er nog eentje bij kunnen komen. Ik ben natuurlijk heel blij met die 207 boeken, maar ik verwacht niet dat ik ooit nog een keer zo’n jaar zal hebben haha!

Een tijdje geleden zag ik bij @judithblogtsolo op Instagram dat zij 20 boeken van Zomer & Keuning heeft gelezen in 2020 en dat leek me ook wel leuk om te doen. Hieronder volgen wat cijfertjes van afgelopen jaar, met het aantal gelezen boeken, welke taal, uit eigen kast etc. en dus ook van welke uitgeverij ze komen (alleen van de Nederlandse boeken)!

♥ In totaal las ik in 2020 207 boeken
♥ Daarvan waren 159 in het Nederlands en 47 in het Engels.
♥ Ik las 89 boeken op mijn e-reader
♥ En in totaal las ik 69 nieuwe boeken die ik in 2020 heb toegevoegd aan mijn kast
♥ 22 kwamen van de bibliotheek en 24 uit eigen kast!

Ik heb van de uitgeverijen waar ik meerdere boeken van heb gelezen opgeschreven hoeveel boeken ik heb gelezen en dit zijn de aantallen:

♥ Boekerij – 22 boeken
♥ Zomer & Keuning – 19 boeken
♥ LS Amsterdam – 15 boeken
♥ Blossom Books – 11 boeken
♥ HarperCollins – 10 boeken
♥ Uitgeverij de Fontein – 10 boeken
♥ Volt – 9 boeken
♥ Loft Books – 7 boeken
♥ Best of YA – 7 boeken
♥ Xander  – 4 boeken

Hoeveel boeken heb jij in 2020 gelezen? Heb je je reading challenge gehaald? En van welke uitgeverij heb je de meeste boeken gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Leuk dat je je leeddoel hebt gehaald. Proficiat ! En 25 boeken lezen in 1 maand wauw ik ben sprakeloos. Zelf heb ik in november mijn reading challenge voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.