2020 – Een onverwachts, bijzonder reisjaar

Op 1 januari 2020 had ik een heel ander beeld van hoe 2020 er op het gebied van reizen eruit zou zien. Wij hadden reizen gepland naar Spanje, de Verenigde Staten en Dubai. Die drie reizen hebben we helaas niet kunnen maken, maar desondanks hebben wij toch best wel een aantal toffe tripjes kunnen maken. Vandaag blik ik terug op het afgelopen jaar!

Februari – Lille
In februari, vlak voordat de wereld op zijn kop stond, gingen we voor drie heerlijke dagen naar Lille. We hadden een beetje pech met het weer, maar ik ben wel een beetje verliefd geworden op Lille. Het is een toffe stad voor een mini-stedentrip, je kunt er enorm goed winkelen en er zijn fantastische plekjes waar je taartjes en allerlei andere lekkere dingen kunt eten (je bent niet voor niets in Frankrijk!). Wel is het vooral een openlucht stad, dus ik raad je aan om te gaan als het redelijk weer is. Ik wil in ieder geval nog een keer terug!
Lees hier mijn tips voor een stedentrip naar Lille! 

April – Barcelona, Valencia en Madrid
We zouden eigenlijk in april voor 10 dagen naar Spanje gaan, waar we drie stedentrips achter elkaar wilden plakken. We zouden beginnen in Barcelona, met de trein naar Valencia en Madrid en uiteindelijk vanuit Madrid weer naar Nederland vliegen. Waar we aan het begin van de lockdown ergens nog de geheime hoop hadden om nog gewoon lekker op pad te kunnen gaan, werd die hoop al heel snel de kop ingedrukt toen veel landen in volledige lockdown gingen. Hopelijk kunnen we deze trip alsnog in 2021 maken!

Juni – Champagne
Voor juni hadden we eind 2019 al een weekend Champagne geboekt samen met mijn ouders. Dat was ons verjaardagscadeautje aan hen. We hebben heel lang in onzekerheid gezeten of het door zou gaan, maar drie weken voordat we zouden vertrekken werd Frankrijk op code geel gezet. Wij besloten om toch te gaan en hebben zo enorm genoten ! Het was zo ongelofelijk fijn om eventjes weg te zijn en weer op onze favoriete plek te zijn. Daarnaast was het ook heel erg leuk om deze fijne plek aan papa en mama te laten zien.
Lees hier mijn verslag over ons weekend in Champagne!

Juli – Hamburg
Ik schreef hierboven in de titel al, 2020 was een bijzonder reisjaar. Het was absoluut niet het jaar dat we hadden gepland, maar tegelijk hebben we wel plekken bezocht dichterbij huis die we normaal gesproken niet zo snel zouden kiezen. Hamburg is er daar eentje van. We wilden er al lang heen, maar elke keer kwam het er niet van. Maar Hamburg is echt een fantastische stad en een enorme aanrader! Een prachtige, industriële en stoere stad, must visit!
Lees hier 13 tips voor Hamburg! 

Augustus & September – Zwitserland, Italië en Frankrijk
In september zouden we eigenlijk voor vier weken naar de VS vliegen, maar goed, we all know what happened there. Aangezien Europa op dat moment nog redelijk open was en we niet echt wilden vliegen, besloten we een roadtrip te maken richting Italië. Een roadtrip door Italië stond al jaren op mijn bucketlist en nu hebben we ‘m gemaakt! Op de heenweg stopten we voor drie dagen in Zürich en op de terugweg nog vier dagen in Straatsburg, Frankrijk. Hoewel ik echt wel genoten heb van Italië en we veel nieuwe, leuke plekken hebben ontdekt, vond ik de laatste dagen in Frankrijk echt heerlijk haha! Ik ben echt een Frankrijkmeisje geworden haha!
Lees hier allerlei tips voor een roadtrip door Italië. Heb je de artikeltjes over Zürich, Milaan, Verona, Venetië en Bologna al gelezen? 

September – Verenigde Staten
We zouden dus naar de VS gaan op 17 september en we hebben best nog wel een aantal maanden gehoopt dat het toch door kon gaan, maar stiekem wist ik eigenlijk wel dat onze reis naar de VS zouden moeten uitstellen. Natuurlijk baalden we daarvan, maar we hebben er wel een toffe reis door Europa voor teruggekregen. Daarnaast hebben we een nieuwe auto gekocht, haha en hebben we een roadtrip naar de VS nog in het vooruitzicht. Waarschijnlijk wordt dit 2022 (als alles meezit).

December – Dubai
Wij vieren de jaarwisseling – als het even kan – in het buitenland en hadden graag dit jaar het jaar willen afsluiten in Dubai.We hadden dit nog niet geboekt, maar al wel specifieke plannen gemaakt. Aangezien we in ieder geval tot halverwege januari nog niet de grens over mogen was Dubai natuurlijk helemaal geen optie. Nu zijn we voor het eerst in 4 jaar weer thuis met de jaarwisseling (ook voor de eerste keer in ons ‘nieuwe’ huis, haha) en hopen we gewoon heel hard dat we volgend jaar wel weer weg mogen.

Ik kijk niet terug met negatieve gevoelens op 2020 als reisjaar. We hebben – ondanks alles – echt een paar fantastische tripjes gemaakt en kunnen nu alleen maar uitkijken naar 2021 waar we hopelijk veel meer mogen. Wij hebben in ieder geval nog genoeg bestemmingen op ons lijstje staan!

Hoe was jouw reisjaar dit jaar? Heb je ondanks alles toch nog leuke tripjes kunnen maken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.