Mijn favoriete boeken van 2020

Overmorgen deel ik het resultaat van mijn reading challenge, maar ik kan je alvast verklappen dat ik enorm veel heb gelezen dit jaar. Daar zaten een aantal mindere boeken tussen, maar ook een groot aantal favorieten. Vandaag deel ik een lijst met mijn favoriete boeken van 2020! Lees je gezellig mee?

De waarheid van Colleen Hoover
Mijn eerste vijf sterren boek van 2020 was De waarheiden dat boek is nog steeds een van mijn favorieten van dit jaar. Ik wist al dat Colleen Hoover kon schrijven, maar dat ze ook onheilspellende thrillers kon schrijven heeft ze bewezen met De waarheid.

Rosie hartje Jack van Mel Darbon
Dit boek mocht ik lenen van Janneke en daar ben ik zo dankbaar voor! Dit boek van Blossom Books over Rosie met het Syndroom van Down is zo schattig en lief, must read!

99 procent van mij van Sally Thorne
Vorig jaar was Ik niet op joueen favoriet (sowieso een van mijn favoriete boeken allertijden), maar het tweede boek van deze auteur staat ook zeker in het lijstje van favorieten van dit jaar. Ook al zo’n must read!

Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy
Is er een boek dat niet heel erg goed is van Charlotte de Monchy? Ik heb  ‘m in ieder geval nog niet ontdekt. Ook Tegen beter weten in is een feestje en gelukkig hoeven we niet eens meer zo lang te wachten tot een nieuw boek van haar verschijnt!

De Bromance Boekenclub van Lyssa Kay Adams
Ik keek enorm uit naar dit boek en dat was niet voor niets! Dit boek bevat veel humor en is daarnaast ook nog enorm schattig. Ik heb het vervolg in het Engels al gelezen en ik hoop voor de Nederlandse lezers dat dit boek ook snel vertaald wordt!

A Good Girls Guide to Murder van Holly Jackson
Lang geleden dat ik een YA heb gelezen die ik zo goed vond. Ik las het boek in het Engels in de zomer en eind augustus heeft Uitgeverij Volt het boek vertaald. En goed nieuws, het vervolg verschijnt al dit jaar voorjaar in het Nederlands!

Stranddagboek van Emily Henry
Dit boek staat absoluut in mijn top 5 van dit jaar. Stranddagboekis zo sterk, prachtig en romantisch! Het is een feelgood, maar met een diepere en serieuzere laag en daar hou ik van. Volgend jaar verschijnt er een nieuw boek van deze auteur en ik hoop maar dat THB dit boek ook naar Nederland gaat halen.

Boyfriend Material van Alexis Hall
Ook dit boek staat in mijn top 5 van dit jaar en gelukkig heeft Zomer & Keuning afgelopen zomer naar mij geluisterd, want dit boek verschijnt in april in het Nederlands. Dit boek heeft alles wat je in een boek zoekt. Geloof me, deze wil je lezen!

Je bent jong en je krijgt wat van Monique van Loon
Ik heb nog nooit gehuild bij een non-fictie boek maar Monique van Loon kreeg het voor elkaar in Je bent jong en je krijgt wat. Dit boek draait om haar verhaal vanaf het moment dat ze baarmoederhalskanker kreeg en hoe haar leven op zijn kop kwam te staan. Heftig, emotioneel, maar ook met veel humor geschreven.

Rood, wit en koningsblauw van Casey McQuiston
Dit boek stond al in mijn favorietenlijstje van 2019 (toen las ik ‘m in het Engels), maar de Nederlandse vertaling hoort hier net zo goed thuis. Zomer & Keuning is fantastisch, want ze hebben dit boek naar Nederland gehaald. En geloof me, ook dit boek wil je lezen!

Cinder & Ella van Kelly Oram
Ik was heel erg benieuwd naar dit boek, maar tegelijkertijd was ik ook een beetje bang dat dit boek niet iets voor mij zou zijn. Die angst was compleet ongegrond, want dit boek is fantastisch. Lief, schattig en op en top romantisch. Ook zeker geschikt voor wat jongere YA-fans!

American Royals van Katherine McGee
Nog zo’n fijnerd en ik heb zoveel zin in het vervolg! Dit boek heeft alles wat je in een YA zoekt. Drama, royals en toffe personages. Niet voor niets dat ik dit boek vijf sterren heb gegeven.

Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer
Ik ben een sucker voor Beauty and the Beasten ook voor de hertellingen. Ik had al veel goede verhalen gehoord over Een vloek zo eenzaamen nu heeft Blossom Books dit boek naar Nederland gehaald. En wat is ‘ie fijn! Ik kan niet wachten op het vervolg!

When it’s real van Erin Watt
Erin Watt stelt niet vaak teleur en dat hebben ze ook niet gedaan met When it’s real. Dit boek is zelfs mijn favoriet van deze auteur, terwijl Royalszo tof was. Must read voor YA-fans!

In a Holidaze van Christina Lauren
Het duo achter Christina Lauren schrijven altijd toppers van boeken, maar In a Holidazeis toch wel een ander verhaal. Net iets anders dan anders, maar o zo fijn! Met een vleugje magie hebben zij de must read geschreven rondom de feestdagen. Hopelijk haalt Xander uitgevers dit boek snel naar Nederland!

Onuitstaanbaar van Vi Keeland & Penelope Ward
Ik las dit boek al eerder in het Engels (Hate Notes) dus wist stiekem al dat dit een favoriet zou worden, want dit boek is zo ongelofelijk tof! Geloof me, dit boek wil je lezen!

Naast bovenstaande favorieten heb ik ook een aantal boeken gelezen die mij behoorlijk hebben verrast. Ook die wil ik (nog een keer) in het zonnetje zetten!

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens
Ik had al een paar goede verhalen gehoord over dit boek, maar ik had niet verwacht dat dit echt een boek voor mij zou zijn. Maar o what was I wrong! Een prachtig verhaal die echt onder mijn huid kroop. In januari verschijnt een midprice editie die ik denk ik maar ga aanschaffen, want dit boek wil ik gewoon in de kast hebben.

Darius de Grote is niet oké van van Adib Khorram
Dit boek is niet voor niets de winnaar van Het boek voor jongeren 2020 (vertaald) en ik heb ook enorm genoten. Er zijn weinig boeken die zich afspelen in het Midden-Oosten en alleen daarom zouden veel meer mensen dit boek moeten lezen.

Stiefzus van Jennifer Donnelly
Hoewel ik nieuwsgierig was naar dit boek, heeft het alsnog mijn verwachtingen overtroffen. In Stiefzusgaat het om het bekende verhaal van Assepoester, maar dan verteld vanuit het perspectief van de stiefzus. Dit boek is badass, feministisch en gewoon hartstikke goed!

Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits
Nog zo’n boek die me compleet van mijn sokken heeft geblazen. Ik had nog niet eerder een boek van Vanessa Gerrits gelezen, maar na Leef, lach, loch smaakte het zeker naar meer. Gelukkig is het vervolg ook al verschenen en mijn recensie daarvan staat al online!

Polaroids en poederdozen van Susan Muskee
In de zomer las ik Scones en spotlights van Susan Muskee en hoewel dat boek vermakelijk was, was ik niet omver geblazen. Maar het tweede deel in de serie was zo ontzettend goed! Het boek is zo lief en respectvol, ik heb gelijk zin in het volgende boek!

De wrede prins van Holly Black
Dit boek kocht ik eerder dit jaar – ik geef toe, 99% om de cover – maar na ca 80 pagina’s belandde het boek ongelezen weer in de kast. Ik besloot het in november nog een kans te geven en o man, ik kon ‘m bij de tweede keer amper wegleggen. Ik vond het fijn en vooral verrassend dat ik dit boek na de tweede keer zo goed vond!

Een flinke lijst, maar ook niet zo gek na meer dan 200 boeken die ik dit jaar heb gelezen.

Wat is jouw favoriete boek van 2020? Heb jij een boek van bovenstaande lijst gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Mooi lijstje! Darius de grote is niet oké en De Wrede Prins staan ook op mijn lijst van favoriete boeken van het afgelopen jaar, en het zou zo maar kunnen dat een van deze twee mijn favoriet is… Volgende week komt mijn lijst online, was nog lastig om te kiezen door alle mooie boeken die ik heb gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.