Reading challenges 2023 – het resultaat

Iets later dan gepland, maar hier is dan het eindresultaat van mijn reading challenges! Ik heb het afgelopen jaar heel veel (toffe) boeken gelezen én meegedaan aan meerdere challenges. Vandaag vertel ik je hoe het daarmee is afgelopen.

Hier lees je de updates van maart (#1), juni (#2) en september (#3). Benieuwd naar mijn plannen? Die lees je hier

Mijn doel dit jaar was om 150 boeken te lezen. Als je mijn update van september hebt gelezen had je kunnen lezen dat dat in september was gelukt. Uiteindelijk ben ik op 212 gelezen boeken uitgekomen dit jaar. Ik ben heel tevreden met dit aantal, zeker omdat ik in 2022 189 boeken heb gelezen. De wereldreis hielp natuurlijk zeker een handje, maar eigenlijk waren alle maanden van het jaar (met een uitzondering hier en daar) heerlijke leesmaanden. November spande wel de kroon met 24 gelezen boeken.

Ook opvallend, ik las dit jaar meer Engelse boeken dan Nederlandse boeken. De eindstand is uiteindelijk op 117 Engelse boeken en 95 Nederlandse titels uitgevallen. Niet zo gek, als je denkt dat ik bijna het hele jaar Kindle Unlimited aan heb gehad én best veel Engelse boeken heb gekocht. Ik las namelijk 63 boeken via Kindle Unlimited, een bizar hoog aantal!

12 van die 212 gelezen boeken waren afkomstig van de #12booksby12friends challenge en wat ben ik blij dat ik deze challenge heb gedaan! In de laatste drie maanden las ik nog Lily en Noem geen namen. Beide indrukwekkende boeken, maar het zijn uiteindelijk niet mijn favorieten van de challenge worden. Mijn drie favorieten van deze challenge zijn:

Zolang de citroenbomen bloeien (zelfs een van mijn 10 favoriete boeken van vorig jaar)|
♥ Wonder
♥ Zeven minuten na middernacht

Dankjewel lieve mensen voor de prachtige tips! En ik vond de challenge zo leuk dat ik ‘m dit jaar gewoon nog een keer ben aangegaan! Daar vertel ik je volgende week meer over.

En als laatste de challenge om meer uit eigen kast te lezen. Voor elke twee boeken die ik koop of als recensie-exemplaar krijg (andere gekregen boeken uitgesloten) moest ik één boek uit eigen kast lezen. En waar ik in september zo goed ging, is het uiteindelijk net niet gelukt om deze challenge te volbrengen. Het ging gelukkig wel veeeeeeel beter dan vorig jaar, maar ik heb 1,5 boek uit eigen kast te weinig gelezen. Ook is het niet gelukt om alle nieuwe boeken van 2023 ook daadwerkelijk in 2023 te lezen. Er staan nog 26 nieuwe boeken (van de 109) ongelezen in de kast, dus daar ben ik best tevreden over. Ik twijfel nog even hoe ik de challenge voor dit jaar ga insteken, maar ik ga in ieder geval weer een poging doen. Het doel is natuurlijk om uiteindelijk minder ongelezen boeken in de kast te hebben en dat is wel gelukt in 2023. Yay!

Al met al ben ik enorm tevreden met alle gelezen boeken en challenges. Hoe ging jij?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.