Reading challenge 2023 – mijn plannen

He hallo, leuk dat je er weer bent. Hoewel 2023 natuurlijk al een week of twee onderweg is ga ik alsnog mijn plannen met je delen voor mijn reading challenges. Lees je mee?

De Goodreads Reading Challenge 2023
Zoals elk jaar doe ik weer mee met de Goodreads Reading Challenge. Dit jaar heb ik mijn challenge op 150 boeken gezet. Afgelopen jaar heb ik 189 gelezen en de jaren daarvoor nog meer dan dat, dus ergens verwacht ik wel dat het moet gaat lukken. Maar 2023 gaat er op een aantal gebieden wat anders uit zien dan normaal, dus we gaan het wel zien. Ik ben vooral plan om (zoals elk jaar) weer lekker van het lezen te genieten en dat kan natuurlijk al met 1 boek, laat staan met 150!

De #12booksby12friends challenge
Daarnaast ben ik ook een challenge via Instagram aangegaan. In december vroeg ik via Instagram wie er een tip had die ik echt zou moeten lezen in 2023. Daar kwamen echt geweldige reacties op en ik heb 12 boeken verzameld. Dit zijn de twaalf boeken geworden:

♥ Films die nergens draaien
♥ Dear Love, I Hate You
♥ Mr. Mayfair
♥ Kim Jiyoung, born 1982
♥ My Policeman
♥ Wonder
♥ Noem geen namen
♥ Lily
♥ De honderd jaar van Lenni & Margot
♥ Zeven minuten na middernacht
♥ Het meisje met de luidende stem
♥ Zolang de citroenbomen bloeien

Vier van deze boeken staan de in de kast, eentje heb ik geleend via de bibliotheek, eentje lees ik via Kindle Unlimited en de rest ga ik met Kobo Plus lezen. Ik heb er echt enorm veel zin in en ben naar elk benieuwd enorm nieuwsgierig. Ik twijfel nog een beetje of ik de boeken over het jaar ga verdelen of ze gewoon ga lezen zodra ik kan. Twee heb ik er al wel gelezen en ik heb Dear Love, I Hate You op mijn TBR voor februari gelegd. Uiteraard zal ik per boek mijn mening delen zodra ik ‘m uit heb!

Voor elke twee nieuwe boeken, één boek uit eigen kast
Vorig jaar ging ik (voor het eerst) een challenge aan met mijn vriend: voor elke twee boeken die ik kocht of als recensie-exemplaar kreeg moet ik één boek uit eigen kast lezen. Tot ongeveer halverwege het jaar ging dat goed, daarna werd het een enorme fail. En hoewel ik er compleet niet in ben geslaagd, vond ik het wel een hele leuke challenge. Ik ging echt selectief kijken naar welke boeken ik kocht, heb daardoor ook echt minder boeken gekocht en probeerde meer boeken uit eigen kast te lezen.

Dat ga ik dit jaar nog een keer proberen. Ik zal je elk kwartaal op de hoogte brengen, maar duim je voor me dat dit jaar beter gaat?

Dus, dat zijn mijn plannen (o, en natuurlijk gewoon lekker lezen, haha)! Wat zijn jouw plannen? Ben jij een challenge aangegaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.