Showstopper – Hayley Barker

‘Voor de fans van de Hunger Games’ staat op de cover. Dan kun je niet anders dan nieuwsgierig zijn, toch? Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen het boek bij mij op de deurmat viel en ik begon bijna gelijk met lezen! Vandaag lees je mijn recensie en ik kan je alvast verklappen, ren maar heel snel naar de winkel! ūüėČ

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Showstopper ligt vanaf afgelopen dinsdag (13 februari) in de (web)winkels! 

In december mocht ik de catalogus van Uitgeverij de Fontein ontvangen en een van de eerste boeken die mij opvielen was Showstopper. Hoewel ik helemaal niets met het circus heb, was ik gelijk nieuwsgierig en kon ik niet wachten om dit verhaal te lezen. Tijdens het lezen wist ik weer precies waarom ik een grote hekel heb aan het circus, haha! Hayley Barker heeft een heftig en indrukwekkend verhaal neergezet, dat je echt gelezen moet hebben.

Als ik aan de toekomst probeer te deken, zie ik alleen een zwart gat. Ik voel alleen kou. Kou die in mijn botten is getrokken, kou die zo diep onder mijn huid begraven ligt dat ik niet geloof dat hij ooit nog zal verdwijnen.

Hoewel je het boek onder een dystopische Young adult zou kunnen scharen is dit boek voor veel meer doelgroepen. Het is niet enkel een boek dat je moet lezen omdat het goed is, maar vooral omdat het hele sterke boodschap heeft en dat tegelijkertijd ook heel erg actueel is. Gelukkig hebben wij geen systeem waarbij het armere deel van de bevolking met gevaar voor eigen leven voor de elite moet optreden, maar alsnog hebben wij ook plekken waar er met minachting en haat naar andere mensen wordt gekeken. Showstopper legt dit schrijnend uit, maar geeft gelijk ook aan hoe de wereld in beide (of eigenlijk alle drie de) gevallen in elkaar zit.

Ze willen geval. Ze willen de angst zien op onze gezichten.
Ze willen ons zien sterven.

De schrijfstijl is ontzettend fijn en met korte hoofdstukken is het lastig om deze YA weg te leggen. Het ene hoofdstuk is nog heftiger dan de andere en afgewisseld tussen Ben en Hoshiko moet je op elk moment weten wat gaat gebeuren. Het verhaal is schrijnend en het roept heel veel emoties op. Op de meeste momenten brak mijn hart in stukjes, maar ik kon er vooral ook heel erg boos op worden. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en of Hayley Barker deze stijl kan doorzetten!

Showstopper is een ware must read, die je niet alleen als YA-fan moet lezen! Het verhaal is emotioneel, weerzinwekkend, maar tegelijkertijd ook heel erg actueel. Eigenlijk kan ik maar één ding zeggen: lees dit boek!

Liefs,
Marleen

Titel: Showstopper ♥ Auteur: Hayley Barker ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 416¬†‚ô• ISBN:¬†9789026143809¬†‚ô• Waardering: *****
Ik heb een recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel uitgeverij Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik vind de cover ontzettend creepy haha, maar dat zal de bedoeling wel zijn. Het trok me eerst niet zo, maar nu ik dit lees doet het me heel erg denken aan de film The Greatest Showman en die vond ik geweldig, dus hij gaat toch maar op mijn verlanglijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.