Valentijn: De mooiste vriendschappen

Fijne Valentijnsdag! ♥ Hopelijk ga je een hele fijne en liefdevolle dag tegemoet! Hoewel Valentijn natuurlijk de dag bij uitstek is om je geliefde of die geheime liefde te laten weten wat je voelt, is liefde natuurlijk op nog veel meer manieren uit te drukken en ook naar nog veel meer mensen! Denk bijvoorbeeld aan je konijn, je oma of je beste vriend(in)! Om Valentijn op een leuke en lieve manier te vieren deel ik vandaag een aantal boeken waarin prachtige vriendschappen een rol spelen. 

Hof van mist en woede van Sarah J. Maas
De mooiste vriendschap staat denk ik in de fantasy serie van Sarah J. Maas. Het groepje met Feyre, Rhysand, Azriel, Cassian, Mor en Amren is zo’n hechte groep dat het bijna familie is! #goals Hoewel het boek ook een prachtig liefdesverhaal heeft, verdienen de verschillende vriendschappen tussen deze leukerds absoluut een plekje in deze lijst! De humor, het speelse plagen, maar het onvoorwaardelijke vertrouwen laten zien hoe fijn het is om zulke vrienden te hebben. Je begrijpt dat ik ook heel erg uitkijk naar de novelle die in mei verschijnt.

Lees hier mijn recensies van deze serie:
Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas (#1)
Hof van mist en woede – Sarah J. Maas (#2)
Hof van vleugels en verwoesting – Sarah J. Maas (#3)

Een alledaags verhaal van een allesomvattende liefde van Jessica Thompson
Oké, het is misschien een beetje valsspelen, maar de vriendschap tussen Sienna en Nick is zo heerlijk en fijn, dat ‘ie gewoon in dit rijtje moest. Ook laat dit boek heel mooi zien hoe de liefde van je leven ook je beste vriend zou moeten zijn. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik dit heerlijke verhaal heb gelezen, maar ik wil ‘m zo weer herlezen! Dit boek verdient zoveel meer liefde! ♥

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn
De titels in deze serie zeggen het al: vrienden spelen een hele grote rol. Hoewel ik enkel nog maar het eerste deel heb gelezen, vond ik de dynamiek tussen Noor, Kiki en Joost heel erg leuk. Het eerste deel is in ieder geval geen standaard roman met een liefdesverhaal en een they lived happily ever after, maar juist een roman rondom beste vrienden, de Nederlandse kunstwereld en voor jezelf kiezen. Een fijne afwisselingen met alle andere ‘liefdesromans’.

Stuk van jou, Stil van jou & Van jou van Sophie Jackson
In deze serie volg je in elk deel een ander badboy die eigenlijk helemaal niet zo’n hele slechte jongens blijken te zijn. Dat ze juist ontzettend lief kunnen zijn blijkt onder andere uit de onvoorwaardelijke vriendschap die Carter, Max en Riley met elkaar hebben. Ze zouden stuk voor stuk voor elkaar door het vuur gaan en staan altijd voor elkaar klaar, heel erg mooi om te zien. (Daarnaast moet je deze boeken ook gewoon lezen omdat de mannen ook heel knap en sexy zijn, prioriteiten hè?)

Lees hier mijn recensie van de laatste twee delen:
Stil van jou – Sophie Jackson (#2)
Van jou – Sophie Jackson (#3) 

Mijn beeld van jou van Susan van Eyck
Vorige week verscheen de recensie van Mijn beeld van jou online en zoals je daar al kon lezen had ik heel veel moeite met de recensie. Waar ik absoluut geen moeite mee heb om op papier te zetten is de liefde voor de vriendschap tussen hoofdpersoon Boris en zijn beste vriend Boris. Ze kennen elkaar al hun hele leven en zijn bijna broers, heel erg mooi! De vriendschap tussen Emma en haar beste vriendin vond ik weer iets minder en helemaal niet Valentijn-waardig, dus daar praten we niet over! 😉

Lees hier mijn recensie:
Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Niets te kiezen van Karma Brown
De flaptekst zegt het hier al: een ode aan de kracht van familie en vriendschap. De vriendschap tussen Hannah en Kate staat centraal in dit boek en hoever ze voor elkaar zouden willen gaan. Hoewel dit verhaal heel veel heftige gebeurtenissen bevat en je de tranen waarschijnlijk niet helemaal kunt binnenhouden, vond ik de liefde die Kate voor haar beste vriendin Hannah heeft ontroerend mooi en het laat perfect zien hoever ze voor elkaar zouden willen gaan. Yes, een absolute must read!

Lees hier mijn recensie: 
Niets te kiezen – Karma Brown

Café zon & zee van Jenny Colgan
In Café zon & zee heeft vriendschap eigenlijk helemaal niet zo’n hele grote rol, maar vond ik de manier waarop Flora met haar oude beste vriendin omgaat eigenlijk wel heel erg mooi. Het beschrijft een kracht van een vriendin die je misschien niet altijd hoeft te spreken, maar die er na een tijdje nog steeds voor je kunnen zijn.

Lees hier mijn recensie:
Café zon & zee – Jenny Colgan

Nachten in New York van Sarah Morgan
Ben je op zoek naar heerlijke verhalen in de mooiste stad ter wereld, met kick-ass vrouwen en romantische liefdes? Dan zit je helemaal goed bij Sarah Morgan. In haar serie Liefs uit Manhattan staan drie vrouwen centraal, die stuk voor stuk voor een mooie carrière gaan, langzaam verliefd worden, zich helemaal laten onderdompelen in the city that never sleeps, maar vooral elkaar als vriendinnen niet uit het oog verliezen en er altijd voor elkaar zijn. I like!

Welke (fictionele) vriendschap vind jij heel erg mooi? Heb ik er eentje gemist in bovenstaand lijstje? Let me know!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.