Stil van jou – Sophie Jackson

Het is een algemeen gegeven dat ik dol ben op new adult boeken. Ik heb alle NA’s van uitgeverij Zomer & Keuning verslonden en kan nooit wachten tot er een nieuw boek verschijnt. Vorig jaar genoot ik van Stuk van jou van Sophie Jackson en ik was ook erg benieuwd naar het tweede deel, Stil van jou. Via Boekhandel Westhof in Zwolle kon ik deze NA voor maar €4,99 op de kop tikken! Ik zette het boek op mijn geliefde e-reader en begon vol verwachting in het boek. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

Max, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee. Sophie Jackson schrijft op overtuigende wijze over de veerkracht van mensen en de overweldigende kracht van de liefde.

Tijdens het lezen van Stuk van jou was ik niet echt benieuwd naar Max. De verslaafde man zorgde er niet voor dat ik echt benieuwd werd naar zijn verhaal. Maar de schrijfstijl van Sophie Jackson is erg fijn waardoor ik toch heel graag dit boek wilde lezen. Gelukkig word je gelijk het boek ingetrokken en is Max direct een erg fijn personage om te lezen. Hoe ‘lelijk’ ik hem in Stuk van jou vond, hoe ‘mooi’ vind ik hem in zijn eigen boek, Stil van jou.

Dit boek is een echte New Adult, maar daarnaast eigenlijk ook veel meer dan dat. De personages zijn veel meer uitgediept dan je in een standaard new adult ziet. Dit komt ook omdat dit boek een stuk meer bladzijdes bevat dan bijvoorbeeld een boek van Jennifer L. Armentrout of Rebecca Yarros. Ook beide schrijfsters van fantastische NA’s, maar Sophie Jackson geeft haar romans een diepere laag met een nog serieuze randje.

In het eerste boek van Sophie Jackson voelde ik alles behalve sympathie voor Max. In dit boek begin je echt met Max mee te leven en kun je zijn keuzes echt begrijpen. Zoals in alle NA-boeken hebben de hoofdpersonages iets ergs meegemaakt en dat is niet altijd geloofwaardig. In dit boek is het ook niet het beste deel van het boek, maar je begrijpt wel hoe de personen geworden zijn, zoals ze nu zijn. De wijze waarop Max en Grace handelen past helemaal bij hun verleden.

Natuurlijk ontbreekt het ook niet aan de stomende scènes in dit boek. Maar de spanning tussen Max en Grace wordt ontzettend goed, maar ook heerlijk langzaam opgebouwd. Het zou ontzettend ongeloofwaardig zijn, gezien hun verleden, dat ze direct met elkaar het bed induiken. De seksuele spanning tussen die twee is heel mooi beschreven en komt tot een perfecte uitbarsting.

Stil van jou is een prachtige new adult van Sophie Jackson en misschien nog wel beter dan het eerste deel. De onsympathieke Max uit Stuk van jou heeft een eigen stem gekregen in zijn eigen boek en hoeft heel weinig moeite doen om je hart te stelen. Ik heb hem in ieder geval in mijn hart gesloten. ♥

Wat is jouw favoriete new adult?

Liefs,
Marleen

Titel: Stil van jou ♥ Auteur: Sophie Jackson ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789401906944 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.