Mijn 2016 in boeken

De laatste week van het jaar is inmiddels aangebroken en daarom vond ik het tijd om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Afgelopen vrijdag vond je al een overzichtje van de geweldige reizen die ik in 2016 heb gemaakt en vanaf vandaag lees je tot zaterdag elke dag (ja, dat lees je goed ;)) een terugblikkend artikel op de blog! Vandaag een overzichtje van 2016 in boeken! 

Zoals jullie misschien wel weten heb ik in 2016 meegedaan aan verschillende reading challenges. Ik schreef er een tijdje geleden al een artikel over, je leest ‘m hier. Op 21 oktober haalde ik mijn doel van 100 boeken en op dit moment ben ik in mijn 116e boek bezig. Ik heb dus behoorlijk wat boeken het afgelopen jaar gelezen.

Zoals je kon lezen doe ik onder andere mee met de reading challenge van Goodreads en aan het einde van het jaar geeft deze website een leuk overzichtje met daarin your 2016 in books. 

Uit dit overzicht bleek onder andere dat ik 36.928 bladzijdes in totaal heb gelezen. Misschien nooit was de minste met 112 pagina’s en Hof van mist en woede was het dikste boek met 572 bladzijdes. Het gemiddelde aantal bladzijdes van de 115 boeken was 324 en gemiddeld gaf ik de boeken een 4.1! Behoorlijk hoog dus!

Goodreads vermeldt ook het populairste en minst populairste boek die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Ik las Voor jou van mijn all time favorite Jojo Moyes opnieuw (het populairste boek) en voor Chicklit las ik het jeugdboek Mijn leven is een prachtige puinhoop (mijn recensie lees je hier).

In 2016 heb ik dus heel wat boeken gelezen en daar zitten ook heel wat mooie boeken tussen. Ik heb ze opgedeeld in een aantal categorieën:

♥ De mooiste roman – De 9 dagen van Rabbit Hayes
Ik heb zo hard gehuild om dit boek. Echt, de tranen spoten zo ongeveer uit mijn ogen uit. Wat een prachtig en ontroerend boek is dit. Mocht je dit boek nog niet gelezen hebben, ren dan nu naar de (online)winkel en koop dit boek. Hij is zo mooi! 
Mijn leven na jou van Jojo Moyes, Kamer van Emma Donoghue en Nog 5 dagen van Julie Lawson Timmer waren ook echt favorieten in de categorie roman! ♥

♥ De beste thriller – Methode 15/33
Deze thriller heb ik nog best recent gelezen, maar wat een toppertje! De recensie van dit boek van Shannon Kirk stond al online dus je kunt hier lezen hoe lyrisch ik over dit boek was. Verder heb ik niet veel thrillers gelezen, dus dit was op zich niet heel moeilijk kiezen 😉

♥ De tofste Young Adult – Hof van mist en woede
Het boek is hier boven al genoemd, maar dit boek van Sarah J Maas is echt met afstand het beste YA boek dat ik in 2016 gelezen heb. Wat zeg ik? Het beste YA boek dat ik OOIT heb gelezen! Ik heb zo genoten van dit boek en kan echt niet wachten tot het vervolg verschijnt. Is het al mei?

♥ Het liefste boek – Vertel me drie dingen
Oké, oké, een beetje valsspelen, want dit boek is ook een young adult. Maar ik besloot een eigen categorie te maken met daarin het liefste en schattigste boek van dit jaar: Vertel me drie dingen. Van dit boek wordt je hart een klein beetje groter met elke bladzijde die je omslaat.

♥ De heerlijkste feelgood – Voor altijd… gezien
Feelgood is een van mijn favoriete genres en ook dit jaar heb ik weer heel wat boeken uit dit genre gelezen. Maar met uitstek is toch wel het boek van Marie Force een favoriet. Dit boek las ik pas een paar weken gelezen, maar ik was direct fan. Ik heb een aantal bonnen gekregen voor kerst dus in het nieuwe jaar zal ik heel snel het vervolg gaan aanschaffen.

♥ De leukste new adult – Stil van jou
Dit is tevens het laatste boek dat ik heb gelezen, maar wel de mooiste new adult van dit jaar. Zoals je gisteren in mijn recensie kon lezen vond ik dit nog iets meer dan een new adult, dus zeker een favoriet. Heb jij dit boek al gelezen?

Ik ben zo blij dat ik dit jaar zoveel prachtige boeken heb mogen en kunnen lezen. Ik heb geweldige titels ontdekt en ook nieuwe favorieten toegevoegd aan mijn boekenkast. Ik ben heel benieuwd wat 2017 gaat brengen!

Hoe was jouw 2016 in boeken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.