Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Normaal gesproken schrijf ik niet gelijk een recensie, maar van dit boek wilde ik mijn mening gelijk neerpennen. Nadat ik mijn reading challenge 2016 had gehaald heb ik geen enkel boek uitgelezen. Ik begon in een aantal boeken, maar niets hield mijn aandacht erbij. Totdat ik dit boek bij de bibliotheek kon ophalen. Wat een heerlijk, lief en schattig boek! Kijk je mee naar mijn hele recensie? 

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.

Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.

Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Ondanks dat ik veel goede dingen van dit boek had gehoord en ik er erg naar uitkeek om het boek te lezen, begon ik toch behoorlijk blanco in deze Young Adult. Ik had verwacht dat ik het boek leuk zou vinden, maar ik had echt nooit kunnen denken dat ik zo van dit boek zou genieten! Ik wilde maar blijven en blijven lezen en kon het boek echt niet weg leggen! Het is zo lief en zo schattig! Duizend hartjes voor dit boek!

Jessie is best verlegen, maar heeft wel ontzettend veel humor. Die humor kwam vooral naar voren in de mailwisseling tussen Iemand Niemand en haarzelf, maar ook haar eigen reactie daarop als ze zich weer eens afvroeg waarom ze dat in hemelsnaam had geschreven. Ook heeft Jessie geweldige vergelijkingen en quotes. Zo vergelijkt ze bijvoorbeeld het hebben van seks met een speech voor een Oscar. In je hoofd helemaal perfect, maar de uitwerking is niet altijd helemaal goed. Geweldig toch? I ♥ Jessie! 

Maar het boek is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Jessie verhuisd van Chicago naar het zonnige LA omdat haar vader met een nieuwe vrouw is getrouwd. Haar hele leven gooit zich om en ze probeert nog het steeds het overlijden van haar moeder een plekje te geven. Jessie was dol op haar moeder en soms was het best moeilijk om te lezen hoe zij haar moeder mist. Julie Buxbaum heeft met erg veel emotie geschreven en ik moest af en toe echt even het boek wegleggen omdat anders ik het niet droog zou kunnen houden (normaal is dat niet erg, maar in de trein?). De auteur heeft er dus niet een heel romantisch, lief en vrolijk verhaal van gemaakt, maar ook nog eentje met een boodschap en rauwe emotie. Echt heel knap!

Ik hield van mijn moeder omdat ze van mij was. En ik was van haar. En dat bij-elkaar-horen zal ik nooit meer terugkrijgen.

Door het boek heen chat en mailt Jessie vaak met Iemand Niemand en hierdoor vond ik het boek persoonlijker en emotioneler worden. Op een bepaalde manier werd het rauwer. Ook fictieve personages schrijven losser en vrijer dan wanneer je tegenover elkaar praat. Dit zorgt ervoor dat je nog meer van personages ziet en ze beter leert kennen.

Het boek draait natuurlijk ook om het raadsel van Iemand Niemand, want wie is die mysterieuze jongen nou? Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt al vrij snel wist wie Iemand Niemand was, maar dit zorgde er niet voor dat mijn leesbelevenis minder werd. Ik genoot misschien nog wel meer van het boek omdat Jessie verschillende jongens ‘verdacht’ en dit hilarische momenten opleverde.

Vertel me drie dingen is een lief en schattig boek met een niet zo’n mysterieus persoon, maar dat is het vergeven. Als je op zoek bent naar een heerlijke read, met nog een heerlijker personage, dan kan ik je dit boek echt met veel plezier aanraden!

Hou jij van lieve en schattige boeken?

Liefs,
Marleen

Titel: Vertel me drie dingen ♥ Auteur: Julie Buxbaum ♥ Uitgever: De Fontein
Aantal bladzijdes: 352 ♥ ISBN: 9789026139642 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.