Het ongelukproject – Julie Buxbaum

Een van de schattigste boeken die ik vorig jaar las was Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum. Dit boek heeft echt alles wat je maar in een cute boek kunt wensen en zelfs nog meer. Begin dit jaar verscheen er een nieuwe titel van deze auteur en ik was zo nieuwsgierig! Voor op vakantie kocht ik het ebook en ik kan je verklappen: ik ben zo niet teleurgesteld! Julie Buxbaum did it again! Vandaag lees je mijn recensie!

David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze.

Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt.
Sinds haar vaders dood, weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Als Kit en David samen ‘Het ongelukproject’ opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Net als Vertel me drie dingen is Het ongelukproject een heerlijk, maar vooral hartverwarmend verhaal. Alles is klein en schattig en perfect met elkaar in verhouding. David heeft asperger en hoewel dit een grote rol in het verhaal speelt ligt het er absoluut niet dik op. Door zijn karakter krijgt het verhaal juist een extra dimensie en geeft het Kit de mogelijkheid om er na haar vaders ongeluk er weer boven op te komen.

Het grootste pluspunt aan dit boek zijn de sterke, maar vooral levensechte personages. Julie Buxbaum heeft een mooi staaltje schrijfwerk laten zien door de personages zo levensecht neer te zetten. Op bepaalde momenten lijken Kit en David bijna van het papier af te stappen. De vriendschap tussen die twee is zo mooi en zo realistisch op papier gezet, wauw! Beide tieners maken een hele hoop narigheid mee en het liefst wil je ze een allebei een dikke knuffel geven.

De afwisseling van de perspectieven zorgt ervoor dat je Kit en David allebei goed leert kennen, maar dat je ook heel erg goed kunt inleven in allebei. Het verhaal zal voor heel veel mensen (helaas) herkenbaar zijn. De auteur heeft in een echte high school roman laten zien dat ze weet hoe ze zich in moet leven in twee tieners die kampen met de problemen en uitdagingen rondom vriendschappen, anders lijken te zijn en vooral jezelf proberen te zijn.

Het ongelukproject is een absolute aanrader als je houdt van lieve, schattige YA’s. Na haar eerste roman was ik al fan, maar zodra Julie Buxbaum een nieuw verhaal op de markt brengt, weet ik in ieder geval dat ik ‘m ga lezen!

Heb jij al eens een boek van Julie Buxbaum gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het ongelukproject ♥ Auteur: Julie Buxbaum ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789026144561 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.