Hof van ijs en sterren – Sarah J. Maas

Een van mijn favoriete boekenseries aller tijden is toch wel de Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. De eerste drie boeken in de serie heb ik verslonden en ik ben helemaal verliefd op de wereld die de auteur in deze serie heeft gemaakt en op de personages die het nog levendiger maken. Vorige maand verscheen er een nieuw boek, namelijk een novelle die een brug moet zijn tussen de eerste drie verhalen en de nieuwe serie. Natuurlijk dook ik weer in het verhaal en vandaag lees je wat ik er van vind.

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Allereerst, wat was het weer heerlijk om terug te zijn! Prythian is echt mijn favoriete wereld en ik had het echt gemist. Tijdens de eerste drie boeken gebeurt er ontzettend veel en is alles de hele tijd in actie. Ondanks dat Sarah J. Maas ook in die delen de wereld erg sterk heeft neergezet, duik je er in deze novelle nog net iets meer in. Juist omdat er in Hof van ijs en sterren niet zo heel veel gebeurt is er meer oog voor hoe Veralis en de rest van Prythian is en daar heeft Sarah duidelijk de tijd voorgenomen.

Aan de ene kant weet ik niet zo goed wat ik er van moet vinden. Ik heb – zoals gezegd – de wereld gemist en vond het heerlijk om weer terug te zijn, maar ik vond het verhaal aan de ene kant niet echt een hele grote toegevoegde waarde. Ik hou van de personages en vond het fantastisch om ze weer even te zien en een weekje met ze mee te mogen tijdens hun voorbereidingen op de Winterzomerwende, maar het verhaal is eigenlijk niet helemaal nodig, denk ik. Ook zonder deze novelle is de serie prima te lezen en ik ben heel benieuwd hoe de serie verder gaat met het vierde deel. Hof van ijs en sterren voelde voor mij meer aan als een soort kort kerstverhaal. Cadeautjes kopen, versieren, samen zijn, dat soort dingen. Ik denk ook dat dit boek veel beter in die tijd uitgegeven had kunnen worden, als een heel fijn kerstcadeautje.

Zoals ik hierboven al beschreef gebeurt er dus eigenlijk helemaal niet zoveel en krijg je meer een kijkje in de gedachtes van alle personages. Een groot pluspunt is hier dat je bijna alle personages wel voorbij ziet komen en I loved it! Natuurlijk heb je in de eerste drie delen al een goede indruk kunnen krijgen met wat voor soort karakters je te maken krijgt, maar deze worden in Hof van ijs en sterren nog net iets beter uitgewerkt.

Hoewel het boek misschien niet helemaal nodig is geweest, was het voor mij absoluut een heerlijke toevoeging aan mijn favoriete serie. Ik vond het fantastisch om weer even in Prythian te zijn met mijn favoriete personages. Ik kreeg in ieder geval gelijk al weer zin om de serie opnieuw te herlezen!

Ben jij al fan van de Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas?

Liefs,
Marleen

Titel: Hof van ijs en sterren ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 218 ♥ ISBN: 9789000360475 ♥ Waardering: ****
Lees hier mijn recensies van de rest van de serie:
Hof van doorns en rozen (#1)

Hof van mist en woede (#2)
Hof van vleugels en verwoesting (#3)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.