Hof van vleugels en verwoesting – Sarah J. Maas

Als jullie mij maar een beetje volgen, dan weet je dat ik helemaal gek ben op de Hof van-serie van Sarah J. Maas. Hof van doorns en rozen vond ik tof, maar Hof van mist en woede overtrof al mijn verwachtingen en was helemaal fantastisch. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik gewoon niet kon wachten op het derde deel, maar de verwachtingen waren ook gi-gan-tisch hoog! Vandaag lees je wat ik van het derde deel en tevens laatste boek over Feyre en Rhys vind. 

Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken.
De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Dit is een recensie van het derde deel. Daarom kan deze recensie spoilers bevatten over eerste delen. 

Net zoals ik in de recensie van deel 1 en deel 2 had geschreven, de wereld die Maas weet te scheppen is gewoon helemaal fantastisch! Gewoon wauw en ik weet niet wat ik er anders nog over kan zeggen. Het zit gewoon perfect in elkaar en het is geschreven alsof je er midden in zit. Tijdens het lezen kon ik alles compleet voor me zien en hoefde ik nergens vraagtekens bij te zetten omdat ik niet precies wist wat ze bedoelde.

En dan heb je Rhys. O my! Maas heeft een ongelofelijke man neergezet met humor, sarcasme en een veel te knap uiterlijk en heeft daarmee ongeveer alle fictieve mannen in de schaduw gezet. Ik heb echt een enorme crush op die vent, wil je niet weten. En hoe jaloers ik ook op Feyre mag zijn, toch zijn ze ook wel weer geweldig samen. Feyre weet absoluut hoe ze haar mannetje moet staan tegenover de machtigste Edelheer.

Maar je wordt niet alleen verliefd op de hoofdpersonages, maar ook op alle bijpersonages (hallo, Suriel). Er komen behoorlijk wat personages voorbij en ze zijn allemaal stuk voor stuk goed uitgewerkt en ze hebben allemaal een eigen stem gekregen. Ik vond het dan ook verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen toen ik het boek dichtsloeg en ben heel benieuwd welke personages in de volgende delen terug zullen komen.

Nadat ik deze recensie heb geschreven ga ik weer terug naar mijn hoekje om te huilen, want man: wat baal ik dat deze serie (in ieder geval met Rhys en Feyre) voorbij is! Ik wil nog helemaal niet afscheid nemen! Stiekem doe ik dat ook niet, want ik struin regelmatig Pinterest af voor wat leuke fanart en toffe quotes, haha! Desondanks is dit laatste deel wel een prachtig einde van een toffe trilogie met veel actie, steamy romantiek in een fantastische wereld. Wat wil je nog meer?

Hof van vleugels en verwoesting is een prachtig einde van een van de beste YA-series ooit! Mocht je in je leven nog maar één serie gaan lezen, laat het dan deze zijn. Je zult zeker niet teleurgesteld zijn!

Liefs,
Marleen

Titel: Hof van vleugels en verwoesting ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 612 ♥ ISBN: 9789000349876 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.