Mijn verlanglijstje van de bibliotheek

Oké, de titel klinkt een beetje raar, maar ik heb daadwerkelijk een verlanglijstje bij de bibliotheek. Er zijn namelijk boeken die ik wel heel graag wil lezen, maar die ik niet perse wil kopen. Dit kan zijn omdat ik twijfel of ik ze wel zo goed ga vinden, omdat ik andere boeken in de serie ook via de bibliotheek heb gelezen en omdat ik simpelweg gewoon niet alle boeken kan kopen (helaas). Gelukkig is daar de bibliotheek! Het komt zelden voor dat ik geen boek thuis heb van de plaatselijk bibliotheek en er staan dus altijd nog wat boeken op mijn lijstje! 

Op mijn schouders – Jennifer Niven
Haar eerste boek, Waar het licht is, leende ik bij de bibliotheek en ik werd omver geblazen door de mooie personages, ontroerende momenten en prachtige schrijfstijl. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar haar tweede boek, dat afgelopen lente bij Moon is verschenen. Ondanks dat ik weet dat ik het boek waarschijnlijk erg tof ga vinden heb ik toch besloten om het boek niet te kopen. Een exemplaar van de bibliotheek is ook prima, alleen moet ik er dan wel iets langer op wachten. Gelukkig heb ik nog genoeg andere boeken om te lezen!

♥ Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer
Na mijn tentamens mag ik van mezelf een stapel boeken kopen (ja, je leest het goed: een stapel). Ik heb nog een paar boekenbonnen en die mag ik van mezelf eindelijk gaan gebruiken als mijn 5 tentamens van deze periode er op zitten. Eigenlijk was ik van plan om Brieven aan de duisternis aan te schaffen, maar ik heb besloten om voor Inkt van Alice Broadway te gaan. Toch ben ik heel erg nieuwsgierig naar het boek van Brigid Kemmerer, dus zodra deze bij mijn bibliotheek beschikbaar is, haal ik ‘m op!

♥ Goed of slecht – Ali Land
Ik heb geen idee waarom, maar ik koop zelden een thriller voor mezelf. Toch staan er een heleboel thrillers op mijn verlanglijstje, waaronder Goed of slecht. Het lijkt me een ontzettend spannend boek en hij staat al gereserveerd voor september!

♥ De mensenmarkt – Donna Freitas
Vorig jaar las ik Unplugged van de bibliotheek (waar ik overigens erg lang op heb moeten wachten), dus dat betekent dat ik het vervolg ook van de bibliotheek wil lezen. Helaas is deze nog bij geen enkele bibliotheek in de buurt te vinden, dus ik zal nog even geduld moeten hebben!

♥ 13 minuten – Sarah Pinborough
Waarschijnlijk zal ik een beetje commentaar krijgen dat ik dit boek niet ga kopen, want ik heb van heel veel mensen gehoord dat dit boek helemaal fantastisch is, maar ik ben er nog niet helemaal zeker van. Desondanks ben ik wel erg nieuwsgierig, dus hij staat zeker op mijn verlanglijstje bij de bibliotheek.

♥ I love cheesecake
Eigenlijk is dit een grapje, al heb ik ‘m wel gereserveerd. Ik koop nooit een kookboek omdat ik zelden kook, ondanks dat ik kookboeken wel helemaal fantastisch vind. Ik ben sinds kort ook helemaal verslaafd aan cheesecake dus hopelijk kan dit boek helpen met het vinden van wat toffe recepten.

♥ Piper perish – Kayla Cagan
Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij 13 minuten, ik ben er nog niet helemaal zeker van of dit boek wel iets voor mij is, maar toch wil ik ‘m graag lezen. En al helemaal omdat blogger Emmy de illustraties erbij heeft gemaakt! Ook dit boek is nog te vinden bij de bibliotheek, maar hopelijk komt daar snel verandering in!

Spelbreker – Cora Carmack
Het eerste boek in deze serie, Op het spel, leende ik van de bibliotheek. Ik vond het boek echt heerlijk en ben zo blij dat Uitgeverij Q afgelopen week het vervolg op de markt heeft gebracht. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het ebook zal kopen of toch zal wachten tot het boek bij de bibliotheek beschikbaar is.

Ben jij lid van de bibliotheek? Ik ben zo blij dat ik bij twee bibliotheken (Nijmegen en Deventer) lid ben! Ik heb vrij snel de nieuwste boeken in huis door deze te reserveren en door aanschafsuggesties te doen. Op deze manier koopt een bibliotheek sneller een titel in én mag jij het als eerste lezen. Ontzettend handig!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.