Tot snel – Beth O’Leary

Vorig jaar las ik het heerlijke en vooral originele Veel liefs van Beth O’Leary. De bijzondere schrijfstijl smaakte zeker naar meer en ik was natuurlijk heel nieuwsgierig naar het nieuwe boek van deze auteur dat eerder deze maand verscheen. Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…
Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Ik ben echt compleet verliefd geworden op de keuze voor de personages! Hoe origineel is het dat de auteur een oma en kleindochter heeft gekozen om het verhaal neer te zetten? Ik vond het heerlijk om over de relatie tussen Leena en Eileen te lezen en dat komt grotendeels omdat ook zo’n fantastische oma heeft (die al jaren trouw mijn blog leest, hoi oma!). Beide hoofdpersonen lijken enorm op elkaar, maar zijn tegelijk ook heel erg verschillend. Hun verschillende karakters komen mooi uit de verf en geven elke een eigen draai aan het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Leena en vanuit het perspectief van Eileen. Leena zit er helemaal doorheen in London en verhuisd naar het kleine dorpje waar haar oma woont en Eileen vertrekt voor twee maanden naar London, naar het appartement van haar kleindochter. Wat ik heel tof vond is dat de levens van beide dames eigenlijk heel erg hetzelfde zijn, ondanks dat ze in een hele andere levensfase zitten. Vooral in de manier waarop ze met hun nieuwe – tijdelijke – plek omgaan komt zo overeen, echt heel erg leuk!

Dat Beth O’Leary een fijne schrijfstijl heeft wist ik al uitVeel liefs, maar dat laat ze in Tot snelwederom zien. De schrijfstijl bevat heel veel humor en heerlijke situaties. Ook de liefde, respect en bescherming die Eileen en Leena voor elkaar voelen is zo mooi neergezet, zo levensachtig. Daarnaast heeft de auteur op een mooie, subtiele wijze een aantal (helaas) actuele onderwerpen neergezet, waaronder eenzaamheid onder ouderen. Met creatieve (en vaak simpele) oplossingen zorgt de auteur voor prachtige momenten tussen de hoofdpersonen en alle andere leuke mensen in hun levens.

Zoals je al kunt lezen ben ik fan van het tweede boek van Beth O’Leary en ik heb gelijk zin in een nieuw boek van haar (verschijnt in april in het Engels, yay!). De relatie tussen oma en kleindochter is zo mooi en lief, dit boek wil je gewoon lezen!

Heb jij wel eens een boek van Beth O’Leary gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Tot snel ♥ Auteur: Beth O’Leary ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789026153082 (ebook) ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen van de Fontein, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.