Een portret van Emily Price – Katherine Reay

Vorig jaar was Geachte mr. Knightley een van mijn favoriete boeken. Toen er bekend werd dat deze auteur met een nieuwe roman zou komen, moest ik die gewoon lezen natuurlijk! En toen mocht ik geheel onverwachts het boek als recensie-exemplaar van Uitgeverij Kok ontvangen, superlief! Ik kon niet wachten om te ontdekken of Katherine Reay het weer heeft geflikt. Vandaag lees je of dit boek ook een favoriet is geworden.

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren…

Net als in haar eerste vertaalde roman weet Katherine Reay de sfeer ontzettend goed neer te zetten. In Geachte mr. Knightley gebruikte ze de klassiekers op een fantastische manier en hier laat ze zien hoeveel ze weet van het restaureren van kunst en de Italiaanse cultuur. Regelmatig had ik het idee dat ik zelf onderdeel was van de Vassallo familie en dat ik zelf in Italië rondliep. Ondanks dat ik zelf echt helemaal niets weet van het opknappen van kunst (of in kunst algemeen, for that matter) is het Katherine Reay gelukt om het heel duidelijk over te brengen en het op geen enkel moment saai te laten worden. Hoofdpersoon Emily heeft zoveel passie voor dit werk dat het niet anders kan dan dat het overslaat naar de lezer.

Maar er was nog iets waar ik niet helemaal mijn vinger op kan leggen, maar wat er wel voor zorgde dat het boek niet helemaal tot mijn nieuwe favorieten behoort. Don’t get me wrong, alsnog is dit een heel fijn pareltje en perfect voor de zomer, maar het kan niet tippen aan Geachte mr. Knightley. Het verhaal voelde op teveel punten net iets te gehaast, net iets te gemaakt. Dat zorgde ervoor dat ik de hele tijd op mijn stoel zat om te wachten wanneer er iets mis zou gaan, terwijl dat helemaal niet nodig was. Misschien komt het wel doordat Emily zo snel met Ben trouwt dat het allemaal net iets te ongemakkelijk wordt, ik weet het niet. Maar het kwam in ieder geval net niet helemaal compleet op mijn over, helaas.

Een portret van Emily Price draait niet enkel om het repareren van gebroken en soms niet zo gebroken dingen, maar ook over afscheid nemen en het vinden van jezelf. Tijdens deze zoektocht komen de bijpersonages ook echt tot leven en worden een heel mooi onderdeel van het verhaal. Katherine Reay is er ontzettend goed in om mooie, lieve en echte personages neer te zetten die een passende rol in het verhaal hebben. Het boek is een absolute aanrader voor deze zomer, maar ook zeker voor alle andere maanden daarna.

Hoewel Een portret van Emily Price zijn voorganger niet kan evenaren, heb ik alsnog genoten van de woorden van Katherine Reay. Wederom zal ik dit boek aan heel veel mensen gaan aanraden!

Heb jij al eens een boek van Katherine Reay gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een portret van Emily Price ♥ Auteur: Katherine Reay ♥ Uitgeverij: Kok
Aantal pagina’s:  336 ♥ ISBN: 9789029727983 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.