Mijn zus – Michelle Adams

Ik lees zelden previews of voorproefjes. Niet omdat ik niet nieuwsgierig ben naar het boek of verhaal, maar omdat ik daarna niet kan stoppen met lezen. Vooral als het goed geschreven is, wil ik gelijk verder lezen en ontdekken wat er nog meer gaat gebeuren. Een tijdje geleden ontving ik van Uitgeverij Fontein een voorproef van Mijn zus en of ik het hele boek wilde lezen. Ik las het voorproefje en wederom wilde ik gelijk verder lezen. Vandaag lees je wat ik van deze nieuwe thriller vind!

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar dat loopt altijd verkeerd af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze de werkelijke drijfveer van haar ouders achterhaalt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

Allereerst, wat is Mijn zus een raar en vaag boek. Elke pagina die ik omsloeg werd raarder en vager. Desondanks is het hele verhaal wel heel erg spannend en juist het vage aspect zorgt ervoor dat je het boek niet kunt wegleggen. Je hebt constant het idee dat er iets niet klopt en je moet gewoon ontdekken wat er precies is gebeurd en wat er nog gaat gebeuren. Tijdens het lezen heb ik verschillende theorieën in mijn hoofd gehad, maar geen enkele bleek echt te kloppen. Michelle Adams heeft een fijne onvoorspelbare thriller neergezet.

Het verhaal draait eigenlijk om twee personages, Irini en haar zus Elle. Beide personages vond ik, vooral in het begin, echt verschrikkelijk, maar desondanks heb ik het boek wel met veel plezier gelezen. Irini is een sneu figuur die compleet geen eigen mening heeft en die ook nodig een afspraak bij een psycholoog moet maken, maar tegelijk ook een intrigerend personage die wel extra vorm geeft aan het verhaal. Ook Elle zou ik absoluut niet in mijn leven willen hebben, maar ook zij is een mooie toevoeging en past perfect.

Het hele verhaal is ongelofelijk onheilspellend en kruipt helemaal onder je huid. Ik heb het boek binnen een dag uitgelezen en kon het simpelweg niet wegleggen. Ondanks dat er in principe erg weinig gebeurt en je zeker niet op het puntje van je stoel hoeft te zitten, is het toch een razend spannend boek die je niet snel zal vergeten.

Het enige minpuntje vond ik het einde. Daar was wat mij betreft veel meer uit te halen en voelde een beetje als een anticlimax. Het einde voegde niet heel veel toe en zorgde niet voor een hele mooie afsluiting van zo’n thriller. Beetje jammer, maar alsnog een hele fijne read!

Mijn zus is een onheilspellende thriller die je niet eventjes aan de kant kunt leggen. Ondanks irritante personages kruipt dit boek met alle aspecten helemaal onder je huid. Ik was tijdens het lezen in ieder geval erg blij dat ik enigs kind ben! 😉

Heb jij deze thriller al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Mijn zus ♥ Auteur: Michelle Adams ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 306 ♥ ISBN: 9789026140518 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel uitgeverij Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.