Dromen van jou – Dani Atkins

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatste een boek van Dani Atkins heb gelezen, maar haar boeken stellen eigenlijk nooit teleur! Inmiddels is haar vierde boek verschenen en zodra het boek binnenkwam dook ik er gelijk in. Vandaag lees je mijn recensie!

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen.
Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden?
Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

De boeken van Dani Atkins beloven eigenlijk elke keer een emotionele rollercoaster te worden en daarin is Dromen van jou niet anders. Vooral de eerste 150 pagina’s wisten mij echt te beroeren en ik heb meerdere keren met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen gelezen. Wederom weet de auteur een enorm bijzonder onderwerp op een mooie, ontroerende manier op papier te zetten. Ze zet je echt aan het denken en laat je nadenken over hoe jij zou reageren als je in Beths of Izzy’s schoenen zou staan.

En hoewel ik het boek echt heel erg mooi vond, kon dit boek niet tippen aan de vorige boeken die ik van deze auteur heb gelezen. Het verhaal is heel erg emotioneel, maar ik heb niet hyperventilerend van het huilen op de bank gezeten (hallo Zonder mij) en stiekem had ik daar wel een beetje opgehoopt. Daarnaast vond ik de tweede helft van het boek wat minder sterk dan het eerste deel. Het voelde in de tweede helft een beetje alsof de auteur er een nieuw onderwerp in moest verwerken om het interessant te houden. Een beetje overbodig, zeg maar?

Maar ondanks dat heb ik zeker genoten. Het is absoluut geen boek dat je onberoerd zal achterlaten. Op een vlotte, meeslepende manier maakt de auteur je voor een korte periode deel van de twee levens van twee vrouwen die compleet op zijn kop komen te staan. Het boek pas zeker in het rijtje van de voorgangers van deze auteur en de auteur heeft wederom laten zien dat ze als geen ander bijzondere en heftige papieren op een mooie manier op papier weet te zetten.

Wellicht waren na 2 jaar wachten mijn verwachtingen iets te hoog, maar ik had net iets meer emoties (en tranen) verwacht. Desondanks een heftig, emotioneel boek dat je absoluut aan het denken zet.

Heb jij al eens een boek van Dani Atkins gelezen?

Liefs
Marleen

Titel: Dromen van jou ♥ Auteur: Dani Atkins ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s:  351 ♥ ISBN: 9789026153259 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.