Zonder mij – Dani Atkins

Voor Zonder mij had ik nog maar twee boeken van Dani Atkins gelezen, maar ze is nu al een auteur waarvan ik gelijk alle nieuwe boeken wil lezen. Zeker na Duet met jou is ze een auteur die je in de gaten moet houden, want schrijven kan ze. Deze maand verscheen er een nieuwe roman van deze dame en ik mocht ‘m lezen. Bereid je voor op veel emoties en heel veel tissues!

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

O, mensen, ik ben gebroken door dit boek. Echt, mijn hart is in duizenden stukjes geknapt en Dani Atkins heeft me met nog meer hartzeer aan het einde achtergelaten. Ongelofelijk hoeveel emoties, pijn, maar ook liefde de auteur met mooie woorden op papier heeft gekregen. Ik wist niet dat ze Duet met jou kon overtreffen, maar dat heeft ze met Zonder mij echt gedaan. Continue wordt er met je emoties gespeeld en regelmatig laat de auteur je over belangrijke dingen nadenken. Ook laat ze je je contact afvragen wat jij zou doen in dit soort situaties.

Ik vind het heel mooi dat de flaptekst zo weinig over het verhaal prijsgeeft en dat wil ik in deze recensie ook niet doen. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel erg lastig om een goede recensie te schrijven, want er zijn zoveel mooie dingen die ik wil benoemen. In de 428 pagina’s die Dani Atkins heeft gebruikt om haar verhaal te vertellen gebeurt er zoveel en wordt er bijna hardhandig met je hart omgegaan, zoveel feels! Het boek is opgedeeld in 3 delen en elk deel brengt weer iets anders naar voren. Zonder al te veel over de inhoud te verklappen: het is zo knap dat je met iedereen meeleeft, juist omdat je zoveel informatie krijgt. Niemand is fout en niemand is hier schuldig en iedereen heeft pijn. En de manier waarop dat op papier staat kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben.

Van te voren dacht (en hoopte) ik al op een tranentrekker en ook daarin heeft mevrouw Atkins me niet teleurgesteld. Ik heb het boek met opzet niet in de trein gelezen, want gehuild heb ik zeker. Vooral de laatste 100 pagina’s heb ik echt snikkend, maar ook regelmatig met een enorme glimlach gelezen. Je kunt je tijdens het lezen misschien afvragen, hoe groot is de kans? Maar de ergste en mooiste dingen in het leven gebeuren nu eenmaal soms met een hele kleine kans. En ook heeft de auteur mooi op papier gezet, zonder dat het ongeloofwaardig werd.

Mocht mijn recensie je nog niet hebben overgehaald om nu naar de winkel te rennen: LEES DIT BOEK! Echt, je gaat er geen spijt van krijgen. Dani Atkins heeft het gewoon weer geflikt en dit is nu al een van mijn favorieten van 2019. Mijn hart is gebroken en ik weet niet of ik dat kleine stukje ooit nog terug ga krijgen, maar wat een boek. MUST. READ! ♥

Heb jij al eens een boek van Dani Atkins gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zonder mij ♥ Auteur: Dani Atkins ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 428 ♥ ISBN: 9789026147296 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Oh ik was al zo gek van duet met jou snikken heb ik gedaan. Nu ik jouw recensie heb gelezen heb ik direct even op je bol linkje gedrukt en hem gekocht. Dankjewel voor je mooie recensie en ik hou die zakdoeken alvast klaar hier voor als die morgen arriveert!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.