Nieuwe dingen van de laatste tijd

Ik ben een type die – afgezien van nieuwe boeken – heerlijk onder een steen leeft. Ik heb nooit de nieuwste dingen en ben ook heel slecht op de hoogte van het nieuws. Ik probeer het altijd wel een tijdje, maar al snel gaat mijn aandacht uit naar oudere en andere dingen en ben ik het alweer vergeten. Ach, je moet doen waar je goed in bent zullen we maar zeggen. Vandaag heb ik 4 (voor mij) nieuwe dingen op een rijtje gezet die ik recent heb ontdekt. Het is een mix van oude dingen, maar ook een aantal nieuwe dingen en ik tip je ze graag.

‘Special’ op Netflix 
Ik lees de laatste tijd heel veel, maar af en toe kijk ik ook een serie. Zo verschenen er een tijdje geleden een aantal mini Netflix Originals op (duh) Netflix. Eentje daarvan is Special en met maar aflevering van ca 15 minuten is dit echt een serie die je in één zit kijkt. De serie heeft slechts 8 afleveringen dus met twee uurtjes ben je er gewoon doorheen. Het verhaal draait om Ryan. Hij heeft cerebrale parsen, maar zegt bij zijn nieuwe baan dat zijn bewegingsstoornis is veroorzaakt door een auto-ongeluk. De serie staat vol met diversiteit en is echt een feestje om te kijken. Ryan is ongemakkelijk, maar zo lief! Echt een must watch, of voor af en toe een aflevering of gewoon om in één keer te kijken. You’ll love it

Podcast van Damn, Honey 
Dit is echt zo’n gevalletje van leven-onder-een-steen. Het boekje Damn, Honey verscheen vorig najaar en ik las ‘m direct. De twee dames die dit boekje schreven, gingen eigenlijk gelijk aan de slag met een podcast en inmiddels staat de 18e aflevering alweer online. Ik was niet echt bekend met podcasts. Op het werk heb ik af en toe momenten waarbij ik gewoon wat dingetjes weg moet werken en waarbij je niet veel hoeft na te denken. Perfect voor het luisteren van een podcast, dus! I gave it a try en ik ben fan! Ik ben inmiddels beland bij aflevering 9 en het is echt tof om te luisteren. Ze bespreken belangrijke, feministische dingen en het lijkt bijna alsof je bij ze aan tafel zit. Echt een aanrader! 

The New Yorker, het tijdschrift 
Ik hou echt van tijdschriften. Ik lees ze alleen niet altijd. Een van de mooiste tijdschriften (in ieder geval met de mooiste covers) ter wereld is toch wel The New Yorker. Ik zag regelmatig op social media al aanbiedingen voorbij komen waarbij je 6 nummers voor bijvoorbeeld $6 krijgt. Een collega op het werk tipte een aanbieding waarbij je 10 nummers krijgt en ook nog een hele vette totebag! En het ging mij ook vooral om die fantastische tas! Ik heb een abonnement genomen en wauw, wat hebben ze het daar goed geregeld! Je krijgt wekelijks een nummer in de bus en na ca 5 weken ook de tas opgestuurd. Je kunt elk moment opzeggen en dan krijg je zelfs je geld terug van de resterende nummers. Ik ben heel blij met de tijdschriften die ik ontvangen, maar nog blijer met de tas, haha! TIP!
Wil je zelf ook een abonnement afsluiten? Op deze website vind je de aanbiedingen en krijg je er een toffe totebag bij! 

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Ik tipte deze film op Netflix al in het artikel met films van de laatste tijd, maar deze film verdient echt meer aandacht. Het verhaal draait om seriemoordenaar Ted Bundy en wordt verteld grotendeels vanuit het perspectief vanuit zijn vriendin. Zoals de titel ook al zegt is het verhaal echt kwaadaardig en schokkend. Maar de film zit zo goed in elkaar en Zac Efron heeft Bundy echt heel knap neergezet. Een echte must watch!

Was jij al bekend met bovenstaande dingen? Heb je nog een leuke tip voor een podcast?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.