4 manieren om gratis Engelse ebooks te lezen

De laatste tijd lees ik steeds meer Engels. Zo las ik vorig jaar zo’n 60 van de bijna 200 boeken in het Engels. Bijna al die boeken las ik digitaal en soms zelfs gratis! Ik deel daarom vandaag 4 tips waarmee jij gratis Engelse e-books kunt lezen!

Ik plaats bij voorbaat even een kanttekening bij deze tips, aangezien het (grotendeels) om romance tips gaat. Ik lees eigenlijk alleen Engelse romance boeken, dus ik kan je helaas geen tips geven voor bijv. YA’s of thrillers!

Kobo Plus
Oké, toegegeven Kobo Plus is niet helemaal gratis, maar je kunt het wel één maand gratis uitproberen. Daarna betaal je €9,99 per maand, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Naast allerlei toffe Nederlandse aanraders, staan er heel veel toffe Engelse romance boeken op. Boeken van bijv. Vi Keeland, Penelope Ward of Elle Kennedy staan op je te wachten om gelezen te worden! Ik schreef eerder al een artikel met Engelse aanraders op Kobo Plus! Enne, wil je kans maken op een jaar lang gratis Kobo Plus? Activeer dan nu via deze link je abonnement!

Abonneer je op nieuwsbrieven van auteurs
Heel veel Amerikaanse auteurs hebben een nieuwsbrief waarop je je kunt inschrijven. Op die manier wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe boeken die gaan verschijnen, kun je af en toe mee doen aan winacties of delen de auteurs hun favorieten. Waar dit anders is dan bijv. social media is dat je ook regelmatig de mogelijkheid krijgt om een gratis e-book te scoren. Zo delen de auteurs freebies van hunzelf, maar ook van collega-auteurs. Op deze manier heb ik al een aantal toffe boeken gelezen én nieuwe auteurs ontdekt! Heel gemakkelijk en helemaal gratis! En mocht je de frequentie van de mailtjes te veel vinden kun je je altijd weer uitschrijven.

Gratis boeken op Kobo of in de Bookstore van Apple
Wist je dat er heel veel gratis boeken op Kobo (Bol.com) of Apple staan? Vaak zijn het novelles of eerste delen van een serie, maar op die manier kun je wel kennismaken met de schrijfstijl of een nieuwe serie. Hoef je niet gelijk geld te betalen om te kijken of het iets voor jou is. Voor de iBooks store zoek je bij Hitlijsten de romantisch fictie (of eventueel een ander genre) en vink dan gratis aan. Meer dan genoeg keuze!

Bij Bol.com/Kobo is het net iets lastiger zoeken, maar op deze pagina vind je in ieder geval een lijst met zowel Nederlandse als Engelse gratis e-books. Je moet af en toe geluk hebben dat er net een gratis ebook tussen staat. Helaas hebben ze geen makkelijke zoekfunctie waarop je op zoek kunt gaan naar gratis Engelse ebooks. Wat je wel kunt doen is op de website van Kobo.com je instellingen switchen naar VS en je taal aanpassen naar Engels. Dan kun je wel een lijst vinden met gratis romance boeken!

Abonneer je op een (maandelijkse) e-bookabonnement service
Naast de nieuwsbrieven van auteurs kun je je ook abonneren op een soort abonnement waarbij je elke maand een gratis e-book in je mailbox krijgt. Dit is een samenwerking tussen verschillende auteurs die elke maand een bijdrage leveren. Dit kunnen nieuwe boeken zijn of juist wat oudere titels om nieuwe lezers te werven. Uiteraard bepaal je helemaal zelf welke boeken je download, maar wie weet ontdek je een nieuwe auteur! Op dit moment heb ik twee ‘abonnementjes’, namelijk op The Dirty Boys Book Club en Romance Read-of-the-Month Club. Bij beide linkjes kun je je gratis inschrijven en ontvang je elke maand een ebook in je digitale brievenbus!

Lees jij graag Engels? Wist jij al van deze tips? En heb je nog aanvullingen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.