Torenhoog – Katharine McGee

Begin deze maand lag het derde deel van de Duizend hoog-serie van Katharine McGee bij mij op de mat. Het eerste pakketje in ons nieuwe huis en tegelijkertijd ook een boek waar ik heel erg naar uitkeek. Tijdens de verhuizing en tussen het reizen naar college door vond ik wat tijd om dit slotdeel te lezen. Vandaag lees je mijn recensie.

New York, 2119. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope leven in de toren en hebben allemaal zo hun eigen problemen. Een onbereikbare liefde, een politieonderzoek, bedrog, listen en leugens… Wie weet zich staande te houden in deze duizend verdiepingen tellende toren?

Het was alweer een tijdje geleden dat ik het tweede deel las en de verhaallijnen lagen niet helemaal meer scherp in mijn geheugen. Ik was dan ook een beetje bang dat het voor mij lang zou duren voordat ik er weer in zou zitten en dat ik een aantal verwijzingen niet zou begrijpen of niet zou herkennen. Gelukkig gebruikt de auteur aan het begin een klein beetje herhaling. Precies genoeg om je gelijk weer helemaal het verhaal in te zuigen, maar niet te veel waardoor het te langdradig of te saai wordt. Je krijgt eigenlijk in een paar kleine hoofdstukjes met een paar zinnen een fijne, korte opfriscursus die absoluut niet overbodig is als je de vorige delen al weer een tijdje geleden hebt gelezen.

Dat vond ze zo geweldig aan New York. Dat gevoel van pure levendigheid, een stroom van meedogenloze, onstuimige energie. Dat New Yorkse geloof dat dit het centrum van de wereld was, en god sta je bij als je ergens anders woonde.

Net als de vorige delen leest Torenhoog ontzettend vlot en zijn de personages erg makkelijk uit elkaar te houden. Vooral in dit deel zijn de personages zo divers en heeft McGee het echt voor elkaar gekregen om ze allemaal een eigen stem te geven en zorgt de drama ervoor dat je regelmatig op het puntje van je stoel zit. Wat ik ook erg tof vond en wat me eigenlijk in de eerste twee delen niet is opgevallen is de toffe terugblik naar hoe het ‘vroeger’ was. Vroeger is voor hen natuurlijk gewoon onze tijd nu en daar woudtop een leuke en toffe manier mee omgegaan. Eigenlijk worden wij met ‘ons’ tastbare geld, normale sleutels en auto’s eigenlijk compleet belachelijk gemaakt, haha! Ik ben heel benieuwd of wij inderdaad ooit ook zo leven!

Misschien ging dat gewoon zo met liefde – was het iets wat je overkwam, en was de beste voorbereiding een flinke hap lucht nemen voordat het je overspoelde en je er weer helemaal in ondergedompeld was.

Het einde is echt perfect en ik had eigenlijk geen beter einde van het boek en de serie kunnen wensen. Hoewel dit boek iets anders in elkaar zit dan de vorige delen, blijft het spannend wat er uiteindelijk nu gebeurd is en hoe het allemaal bij elkaar zou komen. Ik denk dat Torenhoog mijn favoriete deel is uit de serie!

Torenhoog is een perfecte afsluiter van een heerlijke, dramatische en fijne serie. Deze trilogie is absoluut het lezen waard, zeker als je fan bent van series zoals Gossip Girl. Ik heb genoten en vind het eigenlijk wel jammer dat we geen kijkje meer krijgen in de Toren. Yes, loved it en daarom 4,5 ster!

Lees jij graag verhalen die zich in de toekomst afspelen?

Liefs,
Marleen

Titel: Torenhoog ♥ Auteur: Katharine McGee ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 478 ♥ ISBN: 9789048828067 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.