Duet met jou – Dani Atkins

Af en toe heb ik zin om helemaal los te gaan met een emotioneel boek. Soms heb ik echt zin om mijn ogen uit mijn hoofd te huilen bij een geweldig verhaal. Echter duurde het voor mij heel lang voordat ik eindelijk weer zo’n boek had gevonden. Maar gelukkig is Duet met jou absoluut een tranentrekker en vandaag vertel ik je wat ik er van vind! 

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

‘Hij is de liefde van háár leven, maar met jou getrouwd.’  Alleen deze zin op de cover maakte mij al enorm nieuwsgierig naar het verhaal. Jaren geleden las ik het eerste boek van Dani Atkins, Versplinterd, maar deze wist mij niet zo te raken. Desondanks wilde ik wel heel graag haar nieuwste boek lezen, dus ik was dan ook heel erg blij dat ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen.

In Duet met jou worden de perspectieven van Ally en Charlotte afgewisseld en krijg je op deze manier dus een mooi kijkje in beide levens. Tevens krijg je ook door middel van flashbacks te lezen wat er allemaal is gebeurd voordat Ally en Charlotte op dit punt van hun leven zijn gekomen. Ik moet zeggen dat ik beide dames niet echt heel erg tof vond. Ze hadden allebei goede eigenschappen, maar ik zou ze allebei niet als vriendin willen beschouwen. Maar dat vond ik tijdens het lezen juist helemaal niet erg. Dani Atkins heeft ze namelijk beide beschreven alsof je ze al jaren kende. Ik kon me daarom erg goed inleven in beide vrouwen en ik begreep elke keuze die ze maakten.

Eigenlijk speelt het hele verhaal zich maar in zo’n 24 uur af, maar je wordt zo overspoeld met emoties en heftige gebeurtenissen dat het lijkt alsof je jarenlang hebt meegeleefd met de personages. In het begin waren de emoties wat vlak, maar tegen het einde kon je mij met een dweil bij elkaar vegen en heb ik liters en liters tranen gehuild. Wat een heftig verhaal heeft Dani Atkins op papier gezet, ongelofelijk!

Duet met jou is een hartverscheurende roman met een aantal twists die niet verrassend waren, maar daardoor juist harder aankwamen. Juist omdat je ze verwacht breekt je hart in nog meer stukjes dan je had voorspeld. Met Versplinterd had de auteur mij nog niet helemaal overtuigd, maar met haar tweede roman ben ik helemaal fan van haar! Duet me jou is een ware must read waarbij je de tissues absoluut niet mag vergeten.

Ben jij al bekend met de boeken van Dani Atkins?

Liefs,
Marleen

Titel: Duet met jou ♥ Auteur: Dani Atkins ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789026140327 ♥ Waardering: *****
Ik wil uitgeverij Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Mooie recensie. Ik heb dit boek tijdens de ohmybookathon gelezen en ik vond hem echt heel mooi. Normaal gesproken ben ik niet zo wel van romans, maar dit boek vond ik echt geweldig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.