September is #leesuiteigenkast – Mijn TBR

Ik denk dat ik niet de enige ben die een enorme stapel ongelezen boeken in de kast heeft staan. Het is immers gewoon fantastisch om nieuwe boeken te kopen en om je verzameling uit te breiden. Dat we die boeken niet altijd direct lezen praten we gewoon even niet over. Om onze TBR toch iets kleiner te maken en om die pareltjes ook daadwerkelijk te lezen, organiseren we met We Love Feelgood in september de #leesuiteigenkast maand. Vandaag deel ik wat het precies inhoudt en natuurlijk mijn TBR voor de komende maand. Lees je mee? 

Zoals de naam al zegt zal september helemaal in het teken staan om alleen maar eigen boeken uit je eigen kast te lezen. Dat betekent geen tripjes naar de plaatselijke boekhandel, geen enorme bestellingen bij onze grote blauwe vriend en ook geen stiekeme rondjes langs de bibliotheek. Het plan is juist om onze (waarschijnlijk enorme) stapel ongelezen boeken iets te verkleinen, want we hebben die boeken natuurlijk niet voor niets gekocht.

Het kan natuurlijk zijn dat je net als een aantal van ons recensie-exemplaren ontvangt en die wil je natuurlijk zo snel mogelijk lezen en recenseren. Of dat je net als veel andere boekenliefhebbers naar het boekenfestijn in Utrecht wilt gaan om daar nog meer pareltjes voor je verzameling te kopen. Snappen we heel goed. Daarom hebben we besloten om één joker in te zetten. Die joker mag je inzetten zoals je wilt (het moet natuurlijk wel een feestje blijven ;))

Bovenstaande tekst komt uit de aankondiging van de page van WLFG. September zal dus helemaal in het teken staan van het lezen van al je eigen boeken en om te zorgen dat je TBR niet nog groter wordt, maar juist kleiner! Gelukkig ben je helemaal vrij om de maand in te vullen naar je eigen wensen en voorkeuren en je mag zelfs een beetje valsspelen door het inzetten van de joker.

Ik doe natuurlijk mee en ik heb mijn eigen TBR opgesteld. Ik heb alleen maar gekozen voor boeken die al meerdere maanden (sommige al jaren) in mijn kast staan, zodat deze pareltjes eindelijk gelezen worden. 

Dit ga ik lezen:
Kies voor mij Val voor mij van Jennifer L. Armentrout. In september zal de readathon van Armentrout gewoon doorgaan, dus ik ben in ieder geval van plan om deel 4 en 5 te herlezen voordat de auteur naar Nederland komen. Gelukkig zijn deze heerlijke reads en schiet je door de verhalen heen. Ik heb er nu al zin in!

Onze page op Hebban zal in september natuurlijk helemaal in het teken staan van onze eigen boeken dus zullen de buddy reads ook aangepast zijn naar de boeken die al in onze kasten staan. We hebben gezamenlijk onze TBR’s naast elkaar gelegd en volgende maand lees ik samen met Lore Ik geef je de zon en met Marieke lees ik Schitterende ruïnes. We kwamen er ook achter dat veel van ons een exemplaar van Een bijzonder jaar (ongelezen) in de kast hadden staan, dus deze gaan we met z’n allen lezen voor een leuke groepsrecensie.

Verder heb ik mijn TBR een beetje verdeeld met verschillende genres. Zo hoop ik twee thrillers te lezen. Allereerst Passagier 23 van Sebastian Fitzek. Hier vroeg ik naar jullie thrillertips en Fitzek was een veelvoorkomende naam die ik absoluut moest lezen dus ik hoop in september dit boek af te kunnen strepen. Daarnaast kocht ik een hele tijd geleden IJstweeling en die lijkt me erg spannend. Siren, een YA van Kiera Cass, staat ook al maanden in de kast dus ik die wil ik ook zeker gaan lezen. Als laatste liggen Dans met mij en Rosie zegt ja ook op mijn stapel.

10 boeken voor de maand september. Hopelijk gaat dat lukken! Op dit moment zit ik in een klein leesdipje en ik hoop echt dat ik daaruit ben voordat de maand begint. Gelukkig mag ik weer twee dagen treinen, dus dan heb ik genoeg tijd om wat meters te maken.

Heb jij ook een enorme stapel en heb je zin om mee te doen? Gezellig! Deel je TBR, je voortgang en je resultaat via social media of in het speciale #leesuiteigenkast-café! Zie ik je daar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb zelf niet enorm veel ongelezen boeken in mijn kast, maar In het water en Waar leven is, is hoop ga ik zeker weten lezen in september. 🙂

  2. Goed idee dit! Die nog te lezen stapel wordt groter en groter. Ik had me al voorgenomen om na iedere uitleentermijn van mijn biebboeken minstens 1 eigen boek te lezen. En dat lukt aardig. Een maand alleen maar eigen boeken lezen moet eigenlijk ook wel lukken, dus misschien doe ik wel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.