In een ander leven – Josie Silver

Vorig jaar las ik het prachtige winterse boek Een dag in december van Josie Silver. Daar heb ik van genoten, dus ik keek dan ook uit naar het nieuwe boek van deze auteur. In een ander levenis geen kerstboek, maar alsnog wel perfect om lekker onder een dekentje te lezen. Vandaag lees je mijn recensie!

Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft?

Een dag in december vond ik constant heartbreaking en echt het mooiste van het hele boek. Gelukkig heeft Josie Silver dat ook weer in dit boek weten te stoppen, want een groot deel van dit boek is gewoon hartverscheurend. Het begint al in het begin als de liefde van Lydia’s leven omkomt bij een auto-ongeluk en het grootste gedeelte van het boek gaat hoe ze hier boven op komt en hoe ze er mee leert leven. Dit zorgt ervoor dat het verhaal best ‘klein’ en verdrietig blijft, maar tegelijk ook heel hoopvol.

Ik had natuurlijk al kennisgemaakt met de schrijfstijl van Josie Silver en wederom vlieg je door dit boek heen, door de fijne en vlotte schrijfstijl. Wel vond ik het af en toe vrij langdradig. Het boek telt ruim 400 pagina’s en ik denk dat het verhaal ook heel goed en mooi verteld had kunnen worden in maximaal 350 pagina’s. De vaart verdween er een beetje door en dat is jammer. Juist een hartverscheurend verhaal als deze zou je door willen blijven lezen.

Zoals je in de flaptekst kunt lezen en zoals de titel ook wel suggereert leeft Lydia twee levens. Eén leven waar Freddie is overleden en een leven waar hij nog wel leeft en waarin hun leven samen doorgaat. Zo’n verhaal kan al snel ongeloofwaardig overkomen, maar gelukkig is dat compleet niet het geval. De manier waarop het ‘andere’ leven van Lydia is neergezet is zo realistisch en zorgt voor een prachtige manier waarop zij met haar verlies omgaat. Het is een hoopvolle manier om een hartverscheurend verhaal op papier te zetten en af te sluiten.

Ik heb echt genoten van In een ander leven en wil sowieso meer lezen van Josie Silver. Ze is een auteur die ik in de gaten ga houden. In een ander leven is hartverscheurend, hoopvol en prachtig en een absolute must read!

Heb jij al eens een boek gelezen van Josie Silver?

Liefs,
Marleen

Titel: In een ander leven ♥ Auteur: Josie Silver ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 442 ♥ ISBN: 9789024591008 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam!

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Ik was totaal geen fan van Een dag in december dus ik twijfel enorm of dit wel een boek voor mij is. Misschien leen ik ‘m een keertje bij de bibliotheek, als ik het dan niks vind, kan ik ‘m zo weer terug brengen.

    1. Absoluut een kans geven Marieke, ik heb hem gisteren uitgelezen en ik heb van iedere bladzijde genoten. Josie Silver heeft het verhaal fantastisch onder woorden weten te brengen, echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.