Erin Watt over heel veel pennen, Reed en so many feels!

Afgelopen week lag dan ein-de-lijk het derde deel in de Royals-serie van Erin Watt in de winkels. Als je mij volgt op Instagram heb je kunnen zien dat het boek bij mij op de deurmat plofte (YES!) en vandaag ben ik compleet onbereikbaar omdat ik gewoon moet weten hoe het verder gaat met Ella en Reed. Maaaaaar… daarnaast heb ik nog iets heel erg leuks mogen doen! Ik heb Erin Watt namelijk mogen interviewen en vandaag lees je al hun antwoorden op de vragen die ik deze twee dames stelde! Lees je gezellig mee?

Erin Watt is het pseudoniem voor twee auteurs, namelijk Elle Kennedy en Jen Frederick. Over het duo is op internet niet heel veel bekend. Ze zijn dol op hun familie en huisdieren (en schrijven natuurlijk), maar verder blijft het allemaal een beetje een mysterie. Om ze net wat beter te leren kennen vroeg ik ze naar hun andere hobby’s en andere gekke bezigheden.

Erin Watt: ‘Elle houdt van Costa Rica en probeert hier elk jaar in ieder geval één keer heen te gaan. Jen houdt juist vooral van het land waar ze oorspronkelijk vandaan kom, Korea: K-dramas, K-pop en Koreaans eten. Daarnaast koopt ze altijd veel teveel pennen en papier.’

We discovered new things in common such as our love for American football and cracktastic storylines.

Samen schrijven de dames onder een pseudoniem, maar hoe hebben ze elkaar eigenlijk ontmoet?

‘We waren al heel erg lang vrienden online! Jen had een blog over romans en Elle kende haar eerst als een blogger. We raakten met elkaar in contact en ontdekten dat we eigenlijk heel veel met elkaar gemeen hebben, zoals onze liefde voor American Football en ‘cracktastic’ storylines.’
Noot: Ik heb ‘cracktastic’ dus echt moeten googelen en ik had geen idee. Volgens google betekent het ‘beyond fantastic, great, superb’. Als je de boeken hebt gelezen weet je dat ze daar allebei heel erg goed in zijn! 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om samen een boek (en zelfs een serie!) te gaan schrijven? En wie bedacht de naam ‘Erin Watt’? 

‘In de herfst van 2016 waren we aan het mailen over de NY Jets (een Amerikaans Football Team). Deze gesprekken waren zo grappig dat we tegen elkaar zeiden dat we een boek samen moeten schrijven. Toen we besloten dat we moesten samenwerken, begonnen we ideeën op te gooien. En toen hadden we opeens de verhaallijn van het eerste deel uitgezet.

Aangezien de liefde voor American Football ons bij elkaar heeft gebracht, leek de enige naam die geschikt was Erin Watt, van onze favoriete spelers. Aaron Rodgers voor Jen en J.J. Watt voor Elle.’

Each person adds and edits, so by the time the book is done it’s been tweaked so many times even we have trouble telling who wrote what.

Samen schrijven, het lijkt me niet heel erg makkelijk! Hoe doen jullie dat? Hoe ziet jullie schrijfproces eruit? 

‘Het is een stuk makkelijker dan je denkt! We hebben de hele tijd contact met elkaar via e-mail en telefoon. Soms spreken we af om verhaallijnen uit de zetten en als we een schets hebben gaan we naar huis om apart te schrijven. We schrijven dan een aantal woorden of een scène en sturen het op naar de ander om het te lezen en verder te schrijven. We veranderen en voegen allebei zoveel toe dat we aan het einde niet eens meer weten wie wat heeft geschreven.’

Hebben jullie gewoontes tijdens het schrijven die de ander irritant vindt? 

‘We hebben allebei een andere stijl die we gebruiken, maar dat is niet echt een nadeel, maar eerder kracht. Het belangrijkste van samen schrijven is compromissen sluiten en kiezen waar je voor wilt vechten.

Jen plant meer dan Elle, maar dat zorgt ervoor dat we op schema blijven. Elle is misschien iets meer relaxed als het gaat om deadlines en dat zorgt er weer voor dat af en toe het rustig aan doen.’

Naast dat ze samen schrijven, zijn ze ook behoorlijk succesvol op alleen. Elle’s eerste soloboek wordt dit jaar gepubliceerd hier in Nederland (De Deal). Welke boeken zouden jullie hier ook graag vertaald zien in Nederland? 

Elle: ‘Wauw, dat is een moeilijke vraag!  Alle andere standalones die ik heb geschreven zijn zo anders dan de Off-campus series (red: de serie waarvan De deal het eerste deel is). Ik zou het leuk vinden als mijn Nederlandse lezers de Outlaws serie gaan lezen. Het begint met Claimed en is een dystopische roman, dus de lezers ontdekken een hele andere wereld dan die wij hebben.’

Jen: ‘Ik denk dat Sacked perfect is om de Nederlandse lezers kennis te laten maken. Het is mijn populairste standalone en het gaat over een quarterback die verliefd wordt op een meisje die een geheim met zich meedraagt dat het kampioenschap van het team kan verpesten. Oh, en de held is een maagd! ;)’

It’s always better to write with friends!

Zouden jullie ook een keer met een andere auteur een boek of een serie willen schrijven?

‘We hebben allebei al eens een boek met andere auteurs geschreven en we vinden het allebei een hele leuke ervaring. Het is altijd beter om te schrijven met vrienden! Jen zou het heel erg leuk vinden om samen met haar vriendin Jessica Clare nog een Hitman boek te schrijven. Elle zou nog graag een roman met Sarina Bowen willen schrijven.’

Jullie serie De Royals is erg populair in Nederland. Hoe zouden jullie de serie willen beschrijven aan iemand die de boeken nog niet gelezen heeft? 

‘Het is een moderne variant van het Assepoester-sprookje, behalve dat onze Ella stoer is en niet van plan is om vijf onhandelbare stiefbroers haar in de steek te laten. Het zit vol met twists and turnscliffhangers and so many feels!’

De Royals is een familie met een aantal hete, gevaarlijke en verslavende jongens. Met wie zouden jullie wel een keer willen daten? 

Elle: ‘Reed! Hij is een heethoofd, maar heel erg loyaal. Zodra hij aan jouw kant staan, blijft hij daar ook.’

Jen: ‘Ik kies ook voor Reed. Easton is leuk en lief, maar de intensiteit van Reed is iets waar ik me meer door aangetrokken voel.’

Thank you so much, and happy reading!

Wat zouden jullie nog graag willen zeggen tegen jullie Nederlandse lezers? 

‘Eigenlijk gewoon THANK YOU! Het grootste compliment dat een schrijver kan krijgen is dat de woorden waarin zij zichzelf hebben gestopt worden gelezen en dat er van genoten wordt. Onze Nederlandse lezers zijn zo lief om ons te laten weten wat ze van onze boeken vinden! Thank you so much, and happy reading!’ 

Dankjewel Elle en Jen en natuurlijk uitgeverij Fontein voor het interview! ♥

Heb jij al kennis gemaakt met Erin Watt en hun Royals serie?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Aaah wat een ontzettend leuk artikel, Marleen. Zo tof om meer te lezen over de twee auteurs. Wat awesome ook dat ze naast onder de naam Erin Watt, boeken schrijven onder hun eigen naam. De Deal gaat op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.