Schaduw in het vuur – Jennifer L. Armentrout

Ik ben van de boeken van Jennifer L. Armentrout. Haar boeken zijn weliswaar niet allemaal even goed, maar ze hebben toch altijd die verslavende schrijfstijl en hele goede, toffe personages. Ik ben helemaal hooked aan de Uit bloed en as-serie, dus ik wilde de nieuwe spin-off ook lezen natuurlijk. Schaduw in het vuur is het eerste deel in deze serie en is deze week verschenen in het Nederlands. Vandaag lees je mijn recensie in het kader van de blogtour. 

Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld.

O, wauw, dit boek was echt veel beter dan ik had verwacht/gehoopt. Ik heb natuurlijk de eerste drie delen in Uit bloed en as gelezen en vooral het eerste en derde deel vond ik heel erg tof. Ik had eigenlijk geen idee wat ik van dit eerste deel in de spin-off serie moest verwachten, maar ik zat er echt vanaf de eerste pagina in. Ik kreeg het boek al voor verschijning in de vorm van een PDF-document en dat leest niet enorm fijn op een computer (I know, luxeprobleem, want het is nog steeds heel tof om boeken al eerder te mogen lezen), maar het was zo moeilijk om weg te leggen!

Ik ben compleet en tot mijn oren verliefd geworden op de chemie tussen Sera en As. Want: WAUW! Het boek is ruim 600 pagina’s lang en normaal gesproken zou een verhaal dan best langdradig kunnen worden (kijk bijvoorbeeld naar Rijk van vlees en vuur), maar ik had nog wel 300 extra pagina’s van Sera en As willen hebben. En de steamy scènes? Knettergoed. Wel deed dit verhaal me enorm denken aan Uit bloed en as en hoe de relatie tussen Casteel en Poppy wordt opgebouwd, maar alsnog: ZO ENORM GENIETEN!

Het enige waar ik een beetje tegenliep en wat de reden is dat ik het boek een halve ster minder heb gegeven, is dat ik de wereld niet helemaal begreep, haha. Het is weliswaar een spin-off maar ik snapte vooral het begin niet, juist misschien omdat het een spin-off is en ik op zoek was naar bekende elementen of figuren. Uiteindelijk snapte ik wel alles, maar tijdens het lezen genoot ik daarom meer van de aantrekkingskracht tussen As en Sera en minder van de best wel goede world building.

Ik belandde echt een beetje in een leesdip nadat ik deze had uitgelezen. Ik wil meer! En vooral meer As en Sera. Zomer & Keuning, zeg alsjeblieft dat jullie ook het tweede deel in deze serie heel erg snel gaan vertalen! Fans van Armentrout gaan heel gelukkig worden met deze spin-off serie, promise!

Heb jij al eens een boek van Armentrout gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Schaduw in het vuur ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 608 ♥ ISBN: 9789020550375 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar voor de blogtour. Dankjewel Z&K! 

Hier zie je welke andere bloggers er nog meer meedoen met deze blogtour:

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.