Bookish tips voor in de kerstvakantie

Het is al bijna kerst en dat betekent voor een aantal van ons ook kerstvakantie! Kerstvakantie is natuurlijk heerlijk, maar het is vaak ook een periode dat je vaak geen idee hebt wat je met je tijd moet doen én tegelijkertijd vliegt de tijd voorbij, zeker de dagen tussen kerst en de jaarwisseling. Daarom heb ik een fijn lijstje met bookish tips voor je gemaakt. Lees je mee?

Ga op een bookish tour door een leuke stad
Wist je dat ze in een paar steden in Nederland best een groot aantal boekwinkels hebben? Zo ging ik zelf in oktober een dagje naar Amsterdam waar ik een boekwinkeltour heb gedaan (in het kort: Scheltema – ABC – Waterstones – The Old English Bookstore – The Book Exchange). Maar wat dacht je van Zwolle (met Het Bookcafé – Waanders in de Broeren – (..)) of Den Haag (Bookstor – Paagman – de twee winkels van De Vries van Stockum). Maar ook ‘mijn eigen’ Deventer mag niet in dit rijtje ontbreken. Wist je dat Deventer dé boekenstad van Nederland is? Maak je dagje af met af en toe een kop koffie en natuurlijk een lunch, neem je favoriete boekenbestie mee en je hebt ongetwijfeld een geweldige dag. De lampjes maken het helemaal af!

Richt je boekenkast opnieuw
Die eindeloze dagen tussen kerst en de jaarwisseling lenen zich perfect om je boekenkast helemaal opnieuw in te richten. Ga je voor een sortering op kleur, genre of uitgeverij? Waarschijnlijk heb je er voldoende tijd voor én kun je tegelijk plek vinden voor de nieuwe boeken die je (hopelijk) met kerst hebt gekregen.

Al je nieuwe boeken lezen
Een (kerst)vakantie is natuurlijk helemaal perfect om te lezen. Duik in je nieuwe boeken of pak juist een boek dat al wat langer in de kast staat. Of leg zelfs een hele stapel klaar, sluit je af van de buitenwereld, zorg dat je genoeg kerstkransjes en chocola in huis hebt en lezen maar, enjoy!

Maak een lijstje met alle boeken die in het nieuwe jaar verschijnen
Van alle uitgeverijen staat inmiddels een nieuwe catalogus voor het voorjaar online (en wat verschijnt er weer veel moois), maar dat zijn slechts de Nederlandse boeken. Lees je ook graag Engels? Duik dan eens Goodreads in of bekijk verschillende Engelse blogs of bookstagramaccounts. Wedden dat je lijstje nog langer wordt? Gelukkig heb je alle tijd voor een mooie lijst in je kerstvakantie. Ik zal je een handje helpen, want later deze maand verschijnt er een lijst met mijn favorieten op de blog online!

Lees een klassieker
Wat ik fijn vind aan de kerstvakantie is dat je net wat extra tijd hebt, bijvoorbeeld voor een klassieker. Voor een klassieker heb ik net dat extra beetje aandacht en tijd nodig, dus dan is de kerstvakantie helemaal geschikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de mooiste hardcovers van Rainbow of een boek uit de Wereldklassieker-reeks van Blossom Books?

Kijk een film (bonuspunten als het een boekverfilming is)
Naast lezen is een film of serie natuurlijk ook perfect voor een dagje kerstvakantie. Extra leuk als je dan een boekverfilming kijkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Hating Game (verfilming van Ik niet op jou van Sally Thorne, te zien op Prime Video) of My Policeman (verfilming van Mijn politieman, te zien op Prime Video). Beide heel erg tof!

Wat zijn jouw plannen voor de kerstvakantie? Heb je überhaupt kerstvakantie?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.