Deze winter – Alice Oseman

Ik wilde eigenlijk deze recensie op tweede kerstdag online zetten (want lekker toepasselijk), maar helaas had ik wat problemen achter de schermen op de blog waardoor ik geen artikelen kon schrijven. Dat is gelukkig helemaal opgelost (gelukkig maar, want ik heb nog genoeg leuke artikelen in petto) en dus is mijn recensie van Deze winter mijn eerste artikel van dit jaar, lees je mee?

Tori, Charlie en Oliver Spring hebben allemaal een zware winter gehad. Ze proberen de kerstdagen dan ook met zo weinig mogelijk drama door te komen. Voor Oliver betekent dat Mario Kart spelen met zijn broer en zus, maar Tori en Charlie willen niets liever dan de afgelopen maanden vergeten. De feestdagen zijn dit jaar moeilijker dan ooit. Deze kerst zal de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen…

Als je fan bent van de Heartstopper reeks, dan moet je dit boek gewoon lezen. Deze winter speelt zich af tijdens de kerst in deel 4 en is een prachtige toevoeging aan de serie en de personages. Het is een mooi inkijkje hoe je favoriete personages kerst vieren en hoe heftige deze dag bijvoorbeeld voor Charlie is. Anders dan de graphic novels van Heartstopper staat dit verhaal echt als tekst op papier (maar natuurlijk wel met de mooiste illustraties van de auteur).

Zoals ik zei, je mag dit boek niet missen als je fan bent van Alice Oseman. Wel is dit verhaal echt heel erg kort én de letters zijn enorm, haha. Perfect voor tussendoor, ook nu kerst inmiddels al voorbij is. De liefde tussen Charlie en Nick staat ook in dit deel enorm goed op papier en ik heb nu gelijk zin om alle boeken te herlezen én ik kan niet wachten op het volgende deel in de serie.

Het was ook heel erg leuk om de andere kinderen uit het Spring-gezin te zien. Tori en Oliver zie je natuurlijk regelmatig terug in de andere boeken, maar in dit deel krijg je echt een kijkje in hun eigen hoofd. Hartstikke leuk én een leuke toevoeging aan de serie.

Dikke aanrader deze novelle, ondanks het lage aantal pagina’s. Een perfect cadeautje voor de fans, dus do yourself a favor en trakteer je op dit boek (als je dat nog niet gedaan hebt).

Heb jij al een boek van Alice Oseman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Deze winter ♥ Auteur: Alice Oseman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 112 ♥ ISBN: 9789000384341 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.