De prins van Toorn – Kerri Maniscalco

Als verlaat cadeautje voor mijn verjaardag kreeg ik van Jennifer de prachtige limited edition van De prins van Toorn van Kerri Maniscalco, een boek dat (en niet enkel omdat het een limited edition is haha) al een tijdje op mijn TBR stond. Ik begon vrij snel nadat ik ‘m had gekregen en vandaag lees je mijn recensie!

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Dit verhaal is tof! Ik heb enorm genoten van de sfeer die de auteur heeft neergezet. Het verhaal speelt zich af in Italië en het lijkt echt alsof je zelf op Sicilië rondloopt. Het eten, de straatjes, alles lijkt zo vanaf het papier te spatten en het is moeilijk om niet compleet in die wereld te verdwijnen. Je loopt met Emilia door de kleine straatjes, ruikt de heerlijke geur van alle ingrediënten waar ze mee werkt, heerlijk!

Maar ook de wereld die de auteur rondom de onderwereld en die personages heeft geschapen is heel erg goed neergezet. Het klinkt een beetje gek, maar het kwam heel realistisch en levensecht over en het is bijna filmisch beschreven. De prins van Toorn is het eerste deel in een driedelige serie en maakt je nieuwsgierig naar de volgende delen én zet gelijk in dit eerste deel in een hele toffe wereld neer. Maar waarom zijn de namen vertaald? Can someone tell me that?

Het enige wat ik wat minder vond – en dat is misschien mijn romance hart – is de chemie tussen Toorn en Emilia. Die voelde in dit deel heel geforceerd en niet realistisch. Ik belandde tijdens en na het lezen in de krochten van TikTok over dit boek en heb dus gelezen dat er nog van alles gaat gebeuren in de volgende delen (is het als september trouwens?), maar ik had in dit deel net wat meer romance en chemie tussen die twee willen zien.

Een heerlijk eerste deel én natuurlijk een prachtige limited edition die je absoluut in je kast moet hebben staan. Dikke aanrader dus!

Heb jij dit boek al gelezen? Of staat ‘ie nog op je (enorme) TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De prins van Toorn ♥ Auteur: Kerri Maniscalco ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789022597606 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.