De kleine bakkerij in Brooklyn – Julie Caplin

Als ik op zoek ben naar een fijn boek voor tussendoor en dat zich ook nog eens op een hele fijne bestemming afspeelt, dan vind ik de boeken van Julie Caplin echt een goed idee. Zo las ik al boeken van haar die zich afspelen in Tokyo en Kopenhagen en nu is er een nieuw boek dat zich afspeelt in Brooklyn. Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en vandaag lees je mijn recensie! 

Wanneer Sophie Bennings in New York aankomt, is liefde het laatste waar ze aan denkt. Ze moet haar vorige pijnlijke relatiebreuk nog verwerken, dus stort ze zich op haar werk als culinair redacteur bij een magazine. Daar werkt de knappe columnist Todd McLennan, die haar steeds maar weer afeidt…
Of ze het nu wil of niet, hij is net zo onweerstaanbaar als de zoete cupcakes in de prachtige bakkerij onder haar appartement in Brooklyn. Hoe beter Sophie en Todd elkaar leren kennen, hoe meer ze ontdekken dat liefde voor eten niet de enige passie is die ze delen. Gaat Sophie in de stad die nooit slaapt uiteindelijk toch weer in de liefde geloven?

Zoals ik al schreef, de boeken van Julie Caplin zijn heerlijk voor tussendoor en om je eventjes op een andere plek dan je eigen woonkamer te wanen. In dit tweede deel (maar vierde boek in de serie dat is vertaald door HarperCollins) reis je met de hoofdpersoon af naar Brooklyn. En wauw, de sfeer zit er zo lekker in. Ik waande me echt even in de straten van deze New Yorkse wijk en al helemaal tussen alle lekkere taartjes en cupcakes van de bakkerij. Een fijne sfeer neerzetten, dat kun je echt aan deze auteur over laten.

Is alles even realistisch? Nee joh, maar de sfeer en de fijne schrijfstijl maakt dat helemaal goed. Deze serie lees je niet omdat je om ver geblazen wilt worden, maar omdat je je gewoon even ergens wilt wanen. Af en toe (of zelfs regelmatig) is het heerlijk om even mee te leven met een personage die haar hele boeltje in pakt en ergens anders gaat wonen. En gelukkig met de boeken van Julie Caplin is dat niet op een boerderij in de middle of nowhere, maar in bruisende wereldsteden. 

Maar… niet alles was even goed. Ik vond de love interest van de hoofdpersoon weliswaar een schat, maar hij was wel een enorm cliché. En dat was juist helemaal niet nodig. Hij had een goed achtergrondverhaal, maar er zaten teveel clichés in om het echt fantastisch te maken. Ook het einde had net wat uitgebreider gekund, nu werd het een beetje afgeraffeld. Maar verder? Heerlijke read voor deze zomer. Dikke tip, als je het mij vraagt!

Een heerlijk deel in een heerlijke serie! Ik heb geluk dat ik het deel over Parijs nog heb liggen en daar ga ik heel snel in beginnen! 

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleine bakkerij in Brooklyn ♥ Auteur: Julie Caplin ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402712032 ♥ Waardering: **** 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.