Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Al een tijdje keek ik uit naar Zoek me tussen de sterren die recent bij uitgeverij Young & Awesome is verschenen. Aan de ene kant leek het boek mij fantastisch en enorm lief, aan de andere kant vroeg ik me sterk af of het boek wel iets voor mij zou zijn met fandoms en de webstrip waar het boek om draait. Ik leende het boek van de bibliotheek en vandaag lees je of het boek wel of niets voor mij bleek te zijn. 

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?
Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

O yes, het boek is zo leuk en lief en stiekem alles wat ik ervan had verwacht en zelfs meer! Ik vind Eliza echt een schatje, maar tegelijkertijd is ze ook een sterk meisje die heel erg onzeker is. De auteur heeft haar persoonlijke groei zo ontzettend mooi en sterk op papier gezet, knap! Ook de relatie tussen Wallace en Eliza was heerlijk om te lezen. Hoewel het einde net iets te snel op mij overkwam, was het eigenlijk puur genieten!

Waar ik voorafgaand aan het lezen een beetje huiverig was vielen de fandoms en alles rondom Monsterzee mij echt reuze mee. Het boek deed me een beetje denken aan Fangirl van Rainbow Rowell, een boek waar fandoms ook een belangrijke rol spelen, maar waar tegelijkertijd andere aspecten van het boek ook heel erg belangrijk zijn. Ja, true, de fandoms waren compleet niet mijn ding en ik snap eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal waar het om draaide (#oeps), maar dat was prima. Dit boek is prima te lezen, zonder dat je echt fan moet zijn van fandoms. Ik vond het misschien juist nog wel leuker om te lezen hoeveel mensen voor hun favoriete fandom doen.

In Zoek me tussen de sterren heeft de auteur niet alleen fandoms en hoe verslavend zoiets kan zijn neergezet, maar ook hoeveel stress een online leven met zich mee kan brengen en hoeveel druk je kunt hebben als zoveel mensen iets van je willen. Je voelde keer op keer de druk die op Eliza lag tijdens het lezen, zo levensecht!

Zoek me tussen de sterren is denk een van mijn favo YA’s van Young & Awesome en dit boek past echt perfect in hun rijtje met fijne contemporary YA’s. Het verhaal van Eliza is lief, maar soms ook emotioneel en sterk. Yes, I loved it! 

Welke YA is jouw favoriet van Young & Awesome?

Liefs,
Marleen

Titel: Zoek me tussen de sterren ♥ Auteur: Francesca Zappia ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 314 ♥ ISBN: 9789025875503 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.