In een ander leven – Taylor Jenkins Reid

Eerder dit jaar las ik De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid. Hoewel ik nog maar 40 pagina’s onderweg was, bestelde ik gelijk twee andere boeken van deze auteur bij Boekenkraam. Ik las aan het einde van de februari mijn tweede ‘Taylor Jenkins Reid’ en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Wanneer haar beste vriendin tijdens een avondje uit op het punt staat naar huis te gaan, heeft de 29-jarige Hannah de keuze: ga ik met haar mee of blijf ik nog even dansen met Ethan? De rest van Hannahs leven wordt bepaald door dat ene moment. In afwisselende hoofdstukken lees je wat er gebeurt als ze blijft én wat er gebeurt als ze weggaat. Beide keuzes hebben een verrassende afloop.

Na De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo wist ik al dat deze auteur een hele fijne, bijzondere schrijfstijl heeft. Die schrijfstijl zit ook in In een ander levenen zorgde ervoor dat ik door het boek heen vloog. Ik vloog zelfs zo door het boek heen dat het in één dag uit was. Het verhaal van Hannah is erg bijzonder. Je leest het boek vanuit haar perspectief en op een avond staat ze voor de keuze, gaat ze met haar jeugdliefde mee naar huis of niet. Vanaf dat moment lees je over hoe Hannahs leven eruit zou hebben gezien als ze die keuzes had gemaakt.

Wat ik erg fijn en bijzonder vond is dat er weinig herhaling in het boek zit, het komt weinig voor dat iets dubbel verteld wordt. In principe lees je twee verhaallijnen van dezelfde persoon door elkaar heen. Dat kan onduidelijk en verwarrend zijn, maar het is allesbehalve dat. Vanaf de eerste woorden in het nieuwe hoofdstuk weet je precies in ‘welk leven’ je meekijkt. En hoewel er bepaalde gebeurtenissen in beide levens voorkomt, zorgt het voor geen enkele keer voor onnodige herhaling. Het is juist mooi om te zien dat bepaalde dingen sowieso op je pad komen.

Ik heb echt genoten en vond het een hele mooie en speciale manier om naar het leven te kijken. De auteur heeft op een prachtige manier op papier gezet hoe bepaalde keuzes je een hele andere kant kunnen opsturen. Daarnaast vond ik de vriendschap tussen Hannah en haar beste vriendin Gabby echt prachtig. Die spat echt van de pagina’s af, is allesomvattend en vooral goals. Die twee maken het verhaal nog een stuk mooier om te lezen.

In een ander levenkon wat mij betreft niet tippen aan De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, maar is alsnog een prachtig verhaal waar ik echt van heb genoten. Het is bijzonder, speciaal en een absolute must read.

Heb jij al eens een boek van Taylor Jenkins Reid gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: In een ander leven ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 323 ♥ ISBN: 9789026331770 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.