Hof van zilveren vlammen – Sarah J. Maas

Een paar jaar geleden raakte ik compleet verslaafd aan de ACOTAR-serie van Sarah J. Maas. Een van de beste fantasy series die ik ooit heb gelezen, dus je snapt dat ik ook enorm uitkeek naar het vierde deel in de serie. Ik kocht het boek in februari bij een bezoekje aan de boekhandel en plande een lekker weekend met mezelf én dit boek! Vandaag lees je mijn recensie!

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Oh, peeps, ik had deze wereld zo gemist! Sarah J. Maas weet als geen ander een hele toffe wereld neer te zetten. De schrijfstijl is zo beeldend dat het lijkt alsof je zelf op alle plekken loopt. De serie wordt verfilmd en hoewel ik daar natuurlijk naar uitkijk, hoeft dat eigenlijk helemaal niet. Het verhaal is namelijk zo op papier gezet dat het bijna leest als een film in je hoofd. Heel erg tof én heel erg moeilijk om weg te leggen.

Zoals ik hierboven schreef had ik een weekendje voor mezelf gepland met dit boek. Het boek heeft ruim 600 pagina’s, dus gemiddeld 200 pagina’s op een dag. En geloof me, dit boek is ook echt in drie ‘sits’ uitgegaan. Ik vond het echt moeilijk om weg te leggen, want het wordt geen enkel moment saai. Elke pagina is welkom (meer dan welkom zelfs) en ik wilde zelfs nog meer! Ik had zelfs gelijk zin om de eerste delen opnieuw te lezen, omdat ik niet afscheid wilde nemen van de prachtige wereld en de heerlijke personages van Maas.

Dit was het eerste boek dat niet om Feyre en Rhys draait. Ik kan me herinneren dat ik destijds – toen bekend werd dat het verhaal van die twee afgerond was en dat de andere boeken over o.a. Nesta zouden gaan – heel veel moeite mee had. Ik wilde niet klaar zijn met Rhys en Feyre, maar o my, ik ben zo verliefd geworden op Nesta en Cassian! Wat een fantastisch personage met diepgang is Nesta geworden. Misschien is ze zelfs nog wel leuker dan Feyre! Wat ik ook erg fijn vond is dat het boek uit zowel Nesta’s  als Cassians perspectief wordt verteld. Geloof me, wil je lezen!

Yes, ik ben zo blij dat ik dit boek voor mezelf heb gekocht én een weekend de tijd heb genomen om me compleet te laten onderdompelen in de heerlijke wereld van Maas. Als je hebt genoten van de andere serie in de ACOTAR-serie, dan moet je dit boek ook absoluut lezen!

Ben jij al fan van deze reeks?

Liefs,
Marleen

Titel: Hof van zilveren vlammen ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 624 ♥ ISBN: 9789000376360 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Hmm, jouw recensie laat me nu toch twijfelen of ik sit moet gaan lezen.. Ik ben ook groot fan van de eerste 3 boeken, vooral boek 2😍, maar wilde eigenlijk dit boek niet gaan lezen omdat het dus om niet om Feyre en Rhys zou draaien. Maar jouw recensie klinkt wel heel goed, dus misschien moet ik het maar gewoon proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.