Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout

Als je een aantal internationale bookstagrammers of booktokkers volgt, dan kun je bijna niet meer om From Blood and Ash heen. Het boek is enorm populair en wordt vooral veel genoemd als het gaat om steamy boeken. Eh, count me in! Nu lees ik geen fantasy in het Engels, dus ik was heel erg blij dat uitgeverij Zomer & Keuning deze serie naar Nederland haalt. Inmiddels is het eerste boek verschenen en vandaag lees je mijn recensie in het kader van de blogtour!

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Ik heb inmiddels al heel wat boeken van Jennifer L. Armentrout gelezen dus ik ben bekend met haar schrijfstijl en hoe zij chemie tussen personages als de beste op papier kan zetten. Maar qua chemie is dit met stip mijn favoriete boek van JLA. O my god, dit is een enorme slow burn en I LOVED IT! De chemie en spanning tussen Poppy en Hawke is zo, zo zo GOED op papier gezet. Ondanks dat er niet eens superveel gebeurt op het seksvlak in dit deel, hangt die erotische spanning wel vanaf het begin tussen hen in, zo knap! En vooral heel erg verslavend.

Maar daarentegen vond ik de wereld die JLA heeft geschapen net iets minder. Dat kwam vooral omdat het heel erg lang duurde voordat ik compleet begreep waarin ik was beland. Bij elke nieuwe fantasy serie die je leest moet je natuurlijk altijd even ontdekken hoe alles in elkaar steekt, maar dat duurde bij Uit bloed en as voor mij echt te lang. Pas tegen het einde begon ik alles door te krijgen en dat vond ik wel een beetje jammer. Maar ik vond Hawke en Poppy zo ongelofelijk leuk samen, dat het me ook weer niet al teveel stoorde, haha.

Het einde brak me wel. Tenminste, het bijna einde. Gelukkig is het boek niet met een enorme, verschrikkelijke cliffhanger geëindigd (wat JLA overigens wel als de beste kan, dus dat scheelt), maar tegen het einde gebeurde er iets – en hoewel ik het wel echt zag aankomen – het was wel hartverscheurend. Ik vind het ook heel knap dat de auteur bepaalde kleine hints in het verhaal heeft verwerkt. Die tonen aan dat het verhaal zo goed en sterk in elkaar zit. Uit bloed en asis het eerste deel in een zesdelige serie. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, haha. De eerste drie delen in het Engels verschenen, de andere (nog lang) niet. Maar dat neemt niet weg, dat ik hoop dat Z&K heel snel het vervolg gaat vertalen!

Als je fan bent van adult fantasy, zoals bijvoorbeeld Hof van zilveren vlammen dan is dit echt een serie voor jou. Ik snap compleet de hype op social media en ik kijk ongeduldig uit naar het vervolg!

Stond dit boek al op jouw TBR? Of heb je ‘m al (in het Engels) gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Uit bloed en as ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 608 ♥ ISBN: 9789020543964 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen als onderdeel van de blogtour, dankjewel Z&K!

Lees hier de recensies van de andere bloggers:

Zon en maanBoekensteegEline booksMy Winged BooksLots of BookloveSo many booksSerendipity BooksBooks and SparklesBooks, Beers and Beyond

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. En ook hier komt een spin-off van, dat eerste deel verschijnt in oktober. In het Engels. Maar ik kan je nog niet verklappen waar die over gaat, want daar moet je eerst de vervolgdelen van deze voor lezen. Maar die hebben er iets mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.