Kroon van gouden beenderen – Jennifer L. Armentrout

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Kroon van gouden beenderen van Jennifer L. Armentrout. Zoals je in mijn recensies kon lezen vond ik het eerste deel helemaal geweldig, het tweede deel wat minder. Ik was dus heel benieuwd hoe dit derde deel zou zijn. Lees je mee?

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantia, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

Zoals je in mijn recensie van Rijk van vlees en vuur kon lezen, gebeurde er in dat boek voor mij te weinig. Gelukkig is dat in dit derde deel absoluut niet meer het geval. Het tempo zit er goed in en er gebeurt steeds weer iets nieuws, waardoor je – ondanks de grote hoeveelheid pagina’s – toch de hele tijd geboeid. Dat neemt overigens niet weg dat dit boek ook prima 100-150 pagina’s dunner had gekund, maar het verhaal blijft in dit deel wel continu spannend.

Ik ben echt een beetje verliefd op de chemie en relatie tussen Casteel en Poppy. Het is best verslavend, ondanks dat ze soms best wel overdreven in elkaar kunnen opgaan. Dat laatste zorgt overigens wel voor voldoende grappige momenten, waardoor het ook wel weer leuk is om te lezen. De liefde die die twee voor elkaar hebben is allesomvattend en heel goed op papier gezet.

Ik merkte wel dat ik af en toe een beetje moeite met Poppy begon te krijgen. Op sommige momenten is ze heel erg egoïstisch en naïef, waardoor ze niet meer heel erg sympathiek overkomt. Ja, ze krijgt veel te verduren, maar ze is niet de enige die het zwaar en moeilijk heeft. Ik hoop dat ze daar in de volgende delen (waar ik overigens HEEL ERG BENIEUWD naar ben) een beetje overheen groeit.

Ik ben absoluut niet teleurgesteld. Ik heb enorm genoten van dit derde deel (met een paar kleine kanttekeningetjes) en kijk ENORM uit naar het volgende deel. Wanneer verschijnt ‘ie? 😉

Wat is jouw favoriete boek van Jennifer L. Armentrout?

Liefs,
Marleen

Titel: Kroon van gouden beenderen ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 640 ♥ ISBN: 9789020543933 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.