Rijk van vlees en vuur – Jennifer L. Armentrout

Nadat ik vorig jaar Uit bloed en as had gelezen, wilde ik gelijk het vervolg lezen. Inmiddels is deze verschenen en ik mocht het boek ongeveer een maand voor verschijning ontvangen in het kader van de blogtour. Ik begon er heel enthousiast in, maar vervolgens belandde het boek een soort van twee weken weer in de kast. Maar ik wilde natuurlijk wel verder lezen, dus ik las ‘m vlak voor de blogtour uit. Vandaag lees je mijn recensie!

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren…

Laat ik beginnen met dat dit boek echt een prachtexemplaar is. Zomer & Keuning heeft er echt weer een feestje van gemaakt én het boek past perfect bij het eerste deel. Zoals ik hierboven al schreef, ik was heel erg benieuwd naar Rijk van vlees en vuur want Uit bloed en as eindigde met een enorme cliffhanger. Maar ik heb een beetje mixed feelings. De chemie, de worldbuilding, alles is weer geweldig en precies zoals we van JLA gewend zijn, heerlijk om in te verdwijnen. Maar o my, dit boek is veel te lang. Die ruim 600 pagina’s hadden er ook met gemaakt 400 of zelfs minder kunnen zijn. Zeker in de eerste 250 pagina’s gebeurt er zo weinig, dat ik dus niet de behoefte en zin had om verder te lezen.

Armentrout heeft natuurlijk een heerlijke schrijfstijl, dat kunnen haar lezers beamen. Net als in het eerste deel staat de chemie tussen Casteel en Poppy enorm goed op papier. Het is een fantasy, maar qua romance, chemie en spice is dit boek echt meer een romance, hoor. De worldbuilding is goed neergezet, maar echte die hard fantasy-lezers kunnen dit boek denk ik minder waarderen. Maar goed, ik ben vooral een die hard romance lezer, dus give me all the love and the spice and the aantrekkingskracht. Daar ben ik wel echt verliefd op geworden, zeker in de tweede helft. En oké, 90% van het boek draait om het gekibbel tussen Casteel en Poppy en oké, het was misschien een beetje veel hetzelfde, maar Armentrout is wel absoluut een queen als het daar om gaat.

De tweede helft vond ik beter dan het eerste gedeelte. Daar zit iets meer vaart in, ondanks dat ook dit deel in veel minder pagina’s verteld had kunnen worden. Hierin zat net iets meer spanning, net iets minder gekibbel en vooral wat ontwikkelingen rondom de personages en de worldbuilding, waardoor je toch benieuwd blijft en door wilt blijven lezen. Ook het einde eindigt weer met een cliffhanger (hadden we kunnen verwachten natuurlijk), dus ik heb wel weer zin in het volgende deel (verschijnt deze zomer in vertaling bij Zomer & Keuning). En ondanks dat dit boek echt teveel pagina’s telt, wil ik zeker verder lezen in deze serie.

Is dit Armentrouts beste boek? Nee, maar het is wel genieten. Dit boek lees je als je fan bent van goede chemie en heerlijk gekibbel tussen twee goed neergezette personages. Ook de bijpersonages zorgden voor een glimlach tijdens het lezen. Als dit boek zo’n 200 pagina’s minder had gehad, had het meer kunnen tippen aan Uit bloed en as.

Ben jij al begonnen aan deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Rijk van vlees en vuur ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 619 ♥ ISBN: 9789020543995 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar in het kader van de blogtour.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Oh ze gaan er gelukkig wel vaart achter zetten, ik was bang dat de Nederlandse lezers echt ruim twee jaar achter gaan lopen. Ik las deze boeken in het Engels, ben ook helemaal bij, maar de wereld is wel ingewikkeld. En wacht maar tot je het volgende boek in handen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.