De strijd van twee koninginnen – Jennifer L. Armentrout

Vlak voor onze reis ontving ik een exemplaar van de prachtige limited edition van De strijd van twee koninginnen, het vierde deel in de Uit bloed en as serie van Jennifer L. Armentrout. Net als bij de vorige delen mocht ik weer meedoen met de blogtour, dus ik had al de mogelijkheid om het boek eerder te lezen (lucky me!). Vandaag lees je – in het kader van de blogtour – mijn recensie. Lees je mee?

Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

Ik val misschien een klein beetje in herhaling, maar het is vooral iets waar ik tijdens het lezen continu tegenaan liep: dit deel is wederom zo’n 200 pagina’s te dik. Ik durf zelfs te zeggen dat deze serie zelfs een beetje te lang wordt (en er komen nog 2 delen). In dit deel – en compleet anders dan het vorige deel – zit er veel te veel herhaling, waardoor het niet de complete 640 pagina’s interessant blijft, helaas. Don’t get me wrong, het is nog steeds een tof verhaal in een heerlijk sfeer en ik had Poppy en Casteel zelfs een beetje gemist. Maar het was ook meer dan prima geweest als Armentrout zo’n 400 pagina’s had gebruikt.

Er is een spin-off op deze serie en daarvan is het eerste deel vorige jaar bij Zomer & Keuning verschenen, namelijk Schaduw in het vuur. Dat boek speelt zich jaren eerder af. Het wordt aangeraden om dat boek te lezen voor deel 4 (which I did), maar daardoor was ik wel de hele tijd in de war. Misschien omdat het alweer een tijdje geleden is sinds ik dat boek las? Of sinds ik de vorige delen in deze serie las? I don’t know. Maar de eerste 200 pagina’s waren daardoor best wel een onduidelijke brei. Daarna kwam ik er gelukkig wel wat beter in en voelde het allemaal wat duidelijker worden, maar in the beginning? Grote vraagtekens boven mijn hoofd, haha!

Oké, nu lijkt het alsof ik dit boek dus helemaal niet zo goed vond. Dat is gelukkig helemaal niet zo. Afgezien van dat het echt, echt korter mag, is het wel echt genieten. Liefde voor Poppy en Casteel, liefde voor de dosis smut, liefde voor de bijpersonages, en hallo, die hoofdstukken vanuit Cas’ perspectief? LIEFDE! En de wereld die Armentrout heeft neergezet is natuurlijk ook weer fantastisch. Dit deel kon wat mij betreft niet tippen aan het eerste of derde deel, maar zeker een fijne toevoeging aan de serie. Dus heb je de andere boeken gelezen? Dan mag je deze uiteraard niet missen!

Met een paar kleine kanttekeningen heb ik zeker genoten. Ik hoop wel dat het niet al te lang duurt voordat de rest verschijnt, want anders ben ik het zo weer kwijt! Maar goed, tip dus, deze serie! En hallo, deze mooie limited edition wil je toch gewoon in de kast?

Heb jij al een boek van Jennifer L. Armentrout gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De strijd van twee koninginnen ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 640 ♥ ISBN: 9789020550269 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Zomer & Keuning! 

Lees ook mijn recensies van de andere delen in de serie:

Uit bloed en as (deel 1)
Rijk van vlees en vuur (deel 2)

Kroon van gouden beenderen (deel 3) 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.